Kürt sorunu

Cudi Dağı'nda operasyon

Şırnak'la Silopi ilçesi arasında kalan bölgedeki operasyonda 27 PKK'lı öldürüldü, çatışmalarda bir asker hayatını kaybetti.

Konular: Türkiye

Haberin Öne Çıkanları

Komandolar katılıyor

Hava destekli

Bingöl'de baskın

[Fotoğraf: AA / Arşiv]

türk silahlı kuvvetleri güneydoğu anadolu bölgesinde, özellikle şırnak’ta cudi dağı çevresinde pkk’ya yönelik kapsamlı bir operasyon başlattı. 

üç gündür devam ettiği bildirilen operasyon nedeniyle şırnak 23’üncü jandarma sınır tümen komutanlığı'nda büyük hareketlilik yaşanıyor. arka arkaya kalkan askeri helikopterler operasyon noktalarına komando birlikleri indirdi. 
 
komandoların sağladığı sıcak temas neticesinde çıkan çatışmalarda 27 pkk üyesi öldürülürken jandarma uzman çavuş mehmet bostanoğlu da hayatını kaybetti. bölgede beş pkk'lı da sağ olarak ele geçirilirken arama ve tarama faaliyetleri devam ediyor.
 
iki pkk'lı yakalandı
 
öte yandan bingöl’de düzenlenen operasyonda da pkk üyesi iki kişi yakalandı, örgüte yardım ve yataklık ettiği iddiasıyla üçü muhtar 16 kişi de gözaltına alındı.
 
bingöl valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, il jandarma komutanlığı'nca, diyarbakır'ın dicle ilçesi görese dağı bölgesinde yürütülen operasyondan kaçmaya çalışabileceği değerlendirilen pkk grubuna yönelik perşembe günü genç ilçesi servi beldesi kırsalında geniş kapsamlı bir operasyon başlatıldığı bildirildi. 
 
jandarma özel harekat timlerinin de katıldığı hava destekli operasyonda, özel bir araç ile kaçmaya çalışan iki kişinin yakalandığı kaydedilen açıklamada, şüphelilerin, iki kaleşnikof piyade tüfeği, dört el bombası, dokuz kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, 270 adet fişek, bir büyük telsiz, örgütsel doküman ve malzeme ile bir miktar döviz ele geçirildiği belirtildi.
 
açıklamada, bingöl il jandarma komutanlığı'nca yürütülen bir diğer operasyon kapsamında bingöl ve istanbul'daki 16 ayrı adrese eş zamanlı baskın düzenlendiği ifade edilerek pkk’ya yardım ve yataklık yapan kişilerin gözaltına alındığı duyuruldu.
 
kaynak: ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;