Bilim-Teknoloji

Curiosity dünya ve ayı fotoğrafladı

NASA'nın Mars'taki keşif aracı Curiosity 160 milyon kilometre uzaktan dünyayı fotoğrafladı. Sosyal ağlarda paylaşılan fotoğrafta dünya parlak bir yıldız gibi görünüyor.

Konular: Bilim-Teknoloji

Haberin Öne Çıkanları

Dünya ve ay Mars'tan böyle görünüyor

Curiosity dünyayı fotoğrafladı

Dünyanın Mars'tan fotoğrafı

Dünya Mars'tan böyle görünüyor
Dünya Mars'tan böyle görünüyor [NASA]
abd ulusal havacılık ve uzay dairesi nasa'nın 2012 yılında mars'ta göreve başlayan keşif aracı curiosity yeni fotoğraflar paylaştı. aracın resmi twitter hesabında yayınlanan fotoğrafta dünyanın mars'tan görünümü yer alıyor. parlak bir yıldızı andıran görüntü ile ilgili açıklama yapan nasa sözcüsü, 'gezegen yüzeyinde oturan birinin çıplak gözle gökyüzüne baktığında dünyayı bu şekilde görebileceğini' ifade etti.

dünyaya yaklaşık olarak 160 milyon kilometre uzakta bulunan mars'tan çekilen fotoğraf 31 ocak 2014 tarihinde çekilmiş. aracın gezegende bulunduğu 529. mars gününde çekilen fotoğraf, bir dizi işlem ve düzenlemeden sonra curiosity'in twitter hesabında yayınlandı. 

ay da görünüyor

resmi hesapta yayınlanan fotoğrafta büyük bir uzay görüntüsü içinde, küçük bir nokta ve parlak bir yıldız gibi görünen dünya yer alıyor. twitter hesabında verilen bilgiye göre bu fotoğraf curiosity'nin mars yüzeyinde dünyayı gördüğü ilk görüntü.

ayrıca dünyanın ve ayın görüntüsü de yine nasa'nin resmi internet sayfasında yayınlandı. büyük bir karede küçük birer nokta halinde görünen dünyanın hemen altında ay yer alıyor. 
 
'meraklı' uzay aracı

otomobil büyüklüğünde olan ve türkçe'de 'meraklı' anlamına gelen curiosity uzay aracı, geçen yıl ağustos ayında mars'ın yüzeyine ayak basmıştı. üzerinde birçok kamera, algılayıcı ve mini bir laboratuar taşıyan curiosity'nin ana görevi mars'ın yaşam için uygun olup olmadığını araştırmak. 

kaynak: ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;