Türkiye

Dağlıca saldırısına tepki eylemleri

Dağlıca'da 16 askerin şehit olduğu PKK saldırısı sonrası Türkiye'nin pek çok ilinde tepki eylemleri gerçekleşti. Bazı eylemlerde HDP binalarına Türk bayrağı asılmak istendi, binalar tahrip edildi.

Konular: PKK, Türkiye, HDP
Manavgat'ta toplanan kalabalıktan bazı kişiler HDP binasına taşlarla saldırdı. [Fotoğraf: DHA]

dağlıca'da 16 askerin şehit olduğu pkk saldırısı sonrası türkiye'nin pek çok ilinde tepki eylemleri gerçekleşti. bazı eylemlerde hdp binalarına türk bayrağı asılmak istendi, binalar tahrip edildi.

antalya manavgat'ta eylem

dağlıca’da 16 askerin şehit olduğu saldırıya tepki gösteren bir grup, antalya’nın manavgat ilçesindeki hdp ilçe binasına saldırdı.  partinin tabelasını indiren grup, içerideki eşyaları sokağa atarak yaktıktan sonra binaya türk bayrağı astı.

cumhuriyet meydanı'nda saat 19.00 toplanan yaklaşık bin kişilik grup, yarım saat sonra yürüyüşe geçti. yolda sayısı artan grup yaklaşık 2 bin kişiyle çakal deresi mevkiindeki hdp binasına geldi.

polis barikatıyla karşılaşan grup, pkk aleyhinde sloganlar atarak bariyerleri zorladı. binaya tırmanan bazı eylemciler, birinci kattaki parti tabelasını söktü. parti bayrağını ve içerideki eşyaları da sokağa atan grup, eşyaların hepsini yaktı.

binaya türk bayrağı asan grup istiklal marşı okudu. bir süre daha slogan atan göstericiler, bölgeye takviye olarak askeri birliklerin sevk edilmesi üzerine yeniden slogan atarak ilçe merkezine yürüdü. grubun binadan ayrılması üzerine gelen itfaiye ekipleri, sokakta yanan eşyaları söndürdü.

balıkesir'de de hdp il başkanlığı binasına giren bir grup içerideki eşyaları pencereden dışarı atarak yaktı.

kahramanmaraş'ın elbistan ilçesinde de hdp ilçe binasına bayrak asıldı. 

polis engeli

denizli’de de saldırıya tepki gösteren yaklaşık üç bin kişilik grup delikliçınar meydanı'nda toplanarak hdp il başkanlığı'na türk bayrağı asmak istedi. polis gruba engel olunca kısa süreli gerginlik yaşandı. partiye önceden türk bayrağı asıldığını öğrenen grup, polisin uyarısıyla dağıldı.

niğde ve sivas'ta da sloganlar atıp bayrak açan gruplar hdp'nin il binalarına yürümek istedi. ancak polis bu şehirlerde de grupları binaya yaklaştırmadı. 

edirne'de de polis, kalabalığı hdp binasına yaklaştırmadı ancak küçük bir grubun binaya girerek eşyaları tahrip ettiği öğrenildi.

kaynak: dha, aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;