PKK

Dağlıca'ya operasyon

F-16 uçakları 14:30-15:05 saatleri arasında Dağlıca'da PKK'lıların bulunduğu hedefleri bombaladı.

Konular: Türkiye, PKK
[ARŞİV] [Fotoğraf: Reuters / Arşiv]

hakkâri'nin yüksekova ilçesine bağlı dağlıca'daki pkk kamplarına, türk hava kuvvetleri'ne ait f-16 uçakları 14:30-15:05 saatleri arasında operasyon düzenledi. dha'ya göre, pkk hedefleri akıllı mühimmat (gbu-12) kullanılarak tamamen imha edildi.

al jazeera'nin edindiği bilgiye göre, pkk dağlıca köyündeki kara kuvvetleri komutanlığı 7'nci hudut alay komutanlığı üs bölgesi'ne saat 08:00 - 08:10 ve 11:25'te havan topu saldırısı düzenledi. saldırıya ateşle karşılık verildi.

resmi kaynaklar saat 11:25'teki saldırı sırasında pkk'lıların attığı bir havan mermisinin, dağlıca köyünde 6 yaşındaki bir kız çocuğunun yaralanmasına neden olduğunu belirtti.

çocuğa ilk müdahaleyi dağlıca üs bölgesi revirinde askeri doktorlar yaptı. çocuk daha sonra yüksekova devlet hastanesi'ne sevk edildi.

pkk'nın havan topu saldırılarının ardından malatya erhaç'tan kalkan iki f-4, pkk'lıların olduğu bölgede dört hedefi vurdu.

kaynak: al jazeera, dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;