Kültür-Sanat

‘Daire’ en iyi film seçildi

Ankara Film Festivali’nde yönetmen Atıl İnaç’ın ‘Daire’ filmi en iyi film de dahil dört ödül kazandı. Filmin başrol oyuncularından Nazan Kesal en iyi kadın, Fatih Al en iyi erkek oyuncu seçildi.

Konular: Kültür-Sanat
Fatih Al, Daire filmindeki performansıyla 'en iyi erkek oyuncu' seçildi.

bu yıl 25'inci kez gerçekleştirilen ankara uluslararası film festivali'nde en iyi film, en iyi kadın oyuncu, en iyi erkek oyuncu ve en iyi yardımcı erkek oyuncu ödülleri, yönetmen atıl inanç'ın "daire" filmine verildi. rejisörlüğünü reha erdem'in üstlendiği "şarkı söyleyen kadınlar" filmi de en iyi yönetmen ödülünün de aralarında bulunduğu beş ödülün sahibi oldu. 

dünya kitle iletişimi araştırma vakfı'nca gerçekleştirilen festivalin cumhurbaşkanlığı senfoni orkestrası salonu'ndaki kapanış töreni 5 haziran'da başlayan festivalin 10 günlük serüvenini yansıtan görüntülerle başladı. sonrasında adaylar arasından seçilen ödüller sahiplerini buldu. en iyi film, en iyi kadın oyuncu, en iyi erkek oyuncu ve en iyi yardımcı erkek oyuncu ödülü, yönetmen atıl inanç'ın "daire" filmine verildi.

en iyi kadın oyuncu ödülünü nazan kesal ve en iyi erkek oyuncu ödülünü fatih al kazanırken, en iyi özgün müzik ödülüne ise "bi küçük eylül meselesi' filmiyle müzisyen toygar işıklı layık görüldü  

berkin elvan'a ithaf etti

festivalin bu yılki ulusal yarışma jürisinde, yönetmen tayfun pirselimoğlu, oyuncu belçim bilgin ve mert fırat, öğretim üyesi dr. ali karadoğan ve yunan görüntü yönetmeni andreas sinanos yer aldı. ulusal uzun film kategorisinde 10 film yarışırken, en iyi film ödülüne layık görülen "daire"nin yönetmeni atıl inaç ödülünü almaya gelemedi. inaç gönderdiği mesajda ödülünü gezi parkı protestolarında başından gaz kapsülüyle vurulduktan sonra hayatını kaybeden berkin elvan'a ithaf etti.

Nazan Kesal, 'En iyi kadın oyuncu' ödülünü kazandı.


en iyi kadın oyuncu ödülünü "daire" filmindeki rolüyle kazanan nazan kesal, filmde, tiyatrosu kapatıldığı için gassal olmak zorunda kalan bir oyuncuyu canlandırdığını hatırlatarak, "bu ödülü sanata ve sanatçılara adıyorum" dedi. en iyi erkek oyuncu ödülüne, aynı filmdeki performansıyla layık görülen fatih al da ödülünü jüri üyesi belçim bilgin'in elinden aldı. al, ankaralı olduğunu belirterek, "ne olduysam burada oldum ve ödülü burada elime aldım, teşekkürler" diye konuştu. 

25. ankara film festivali'nde ödüle layık görülenler şöyle:

en iyi film: "daire" atıl inaç
siyad en iyi film: "kusursuzlar" - yönetmen ramin matin
seçici kurul özel: "bir varmış bir yokmuş" - yönetmen kazım öz
mahmut tali öngören özel: "cennetten kovulmak"- yönetmen ferit karahan
en iyi yönetmen: reha erdem - "şarkı söyleyen kadınlar"
en iyi kadın oyuncu: nazan kesal - "daire"
en iyi erkek oyuncu: fatih al - "daire"
en iyi yardımcı kadın oyuncu: deniz hasgüler - "şarkı söyleyen kadınlar"
en iyi yardımcı erkek oyuncu: erol babaoğlu - "daire"
onat kutlar en iyi senaryo: emine yıldırım - "kusursuzlar"
en iyi görüntü yönetmeni: florent herry - "şarkı söyleyen kadınlar"
en iyi sanat yönetmeni: ömer atay - "şarkı söyleyen kadınlar"
en iyi özgün müzik: toygar işıklı - "bir küçük eylül meselesi"
en iyi kurgu ödülü: ali aga - "gözümün nuru"
en iyi ses tasarımı: reha erdem - "şarkı söyleyen kadınlar"
umut veren yeni yönetmen: faysal soysal - "üç yol"
umut veren yeni kadın oyuncu: ayris alptekin - "mavi dalga"
umut veren yeni erkek oyuncu: mirza metin - "cennetten kovulmak"
umut veren yeni senaryo yazarı: ferit karahan - "cennetten kovulmak"

kaynak: anadolu ajansı

 

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;