IŞİD

Dalai Lama’dan IŞİD’le diyalog çağrısı

Tibet’in sürgündeki ruhani lideri Dalai Lama, IŞİD’le diyalog kurulması gerektiğini söyledi. “İslam bir barış dinidir. Tahammülsüz olanlar kardeşlerine ve bu inanca zarar veriyor” dedi.

Konular: IŞİD, Ortadoğu

italyan la stampa gazetesine konuşan tibet’in sürgündeki ruhani lideri dalai lama, işid hakkındaki sorulara cevap verdi. dalai lama, örgütle diyalog kurulması gerektiğini vurgulayarak “karşınızdaki kim olursa olsun dinlemeli, anlamalı ve saygı duymalısınız. başka bir yol yok” dedi.

islam için ‘barış dini’ ifadesini kullanan dalai lama, “herkesin kendi dini ve bir gerçeği vardır, ama bir toplumda birçok din ve birçok gerçek olmalıdır. tahammülsüz olanlar kardeşlerine ve bu inanca zarar veriyor” diye konuştu.

röportajcının, “ama işid kafa kesiyor. bir kafanız yoksa dinleyecek kulaklarınız da yok demektir” sözlerine dalai lama şöyle yanıt verdi: 

“o zaman kalbinizle dinlemelisiniz. merhametli olmalısınız. eğitmelisiniz. mesela almanya mültecileri kabul ederek, onları besleyerek ve giydirerek çok cömert davrandı: ama şimdi onları eğitme zamanı.”

kaynak: afp ve dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;