Mısır'da darbe dönemi

Darbe karşıtı kadınlara işkence iddiası

Mısır’da Darbe Karşıtı Kadın Hareketi, Aralık ve Ocak ayındaki gösterilerde gözaltına alınan 200 kadına şiddet uygulandığını belirtti.

Konular: Ortadoğu

Haberin Öne Çıkanları

Aralık ve Ocak'ta 200 kadına gözaltı

Tutuklulara kötü muamele iddiası

İçişleri Bakanlığı yalanladı

Darbe karşıtı gösterilerde kadınlar önemli bir yer tutuyor. Reuters (Arşiv)

darbe karşıtı kadın hareketi, gözaltında tutulan kadınları kadınların başörtülerinin çıkarıldığı, zincir, cop ve sopalarla dövüldükleri ve fiziki olarak taciz edildiklerini söyleyerek, söz konusu eylemleri kınadı.

darbe karşıtı kadınlar, hapishane yönetiminin kadınları zorla bekaret ve gebelik testinden geçirdiğini, şiddete uğrayan bazı kadınlar için alınan tıbbi raporların bulunduğunu söyledi.

grup, özellikle ekim ayında gösteri yasasının kabul edilmesinden sonra gözaltına alınan kadınlara şiddet uygulandığını dile getirerek içişleri bakanlığı mensuplarının suç işlediğini savundu. 

açıklamada, mahkemelerin kadınlara ağır para cezaları verdiği, gözaltına alınanlardan çoğunun öğrenci ve 18 yaşının altında olduğu kaydedildi.

hareket, askeri darbenin ardından, insan hakları konusunda ülke tarihindeki en kötü dönemin yaşanmakta olduğunu söylüyor.

içişleri bakan yardımcısı tümgeneral ali demirdaş, darbe karşıtı kadın hareketi'nin dile getirdiği hususların doğru olmadığını söyleyerek, mısır hapishanelerinde evrensel insan haklarına uygun davranıldığını, şiddet ve kötü muamelenin olmadığını savundu.

kaynak: ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;