Türkiye

Davutoğlu: 7 Şubat komplosunun devamı

Başbakan Davutoğlu, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun "MİT, CHP'yi bölmeye çalışıyor" iddiasıyla ilgili konuştu; "Kılıçdaroğlu'nun kulağına bunu fısıldayanlar, 7 Şubat komplosunu MİT'e yapan çevrelerdir" dedi.

Konular: Türkiye
Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, Erzincan'da Terzibaba Türbesi'ni ziyaret ederek dua etti. [Fotoğraf: AA]

başbakan ve ak parti genel başkanı ahmet davutoğlu partisinin erzincan il kongresi'nde konuştu. kılıçdaroğlu'nun son günlerde "milli istihbarat teşkilatı chp'yi bölmek için faaliyet gösteriyor" şeklinde iddialarda bulunduğunu anımsatan davutoğlu, "bu, 7 şubat 2012'de mit'e yapılmaya çalışılan komplonun devamı mahiyetindedir. açık söylüyorum, kılıçdaroğlu'nun kulağına bunu fısıldayanlar, 7 şubat komplosunu mit'e yapan çevrelerle aynı çevrelerdir" dedi.

davutoğlu, kendisinin milli istihbarat teşkilatı'nın saygın bir devlet kurumu olduğunu ve kesinlikle tartışmalar içerisine çekilmemesi yönünde açıklamalarda bulunduğunu ifade ederek, bu uyarıya rağmen kılıçdaroğlu'nun iddialarına devam ettiğini söyledi.

"kılıçdaroğlu'nun kendi beceriksizliğinin faturasını başkalarına kesmeye çalıştığını dile getiren davutoğlu, "milli istihbarat teşkilatımızın son olarak musul'daki başkonsolosluk çalışanlarımızı nasıl kurtardığına tüm millet şahittir ve takdirle takip etmiştir. ben de bir kez daha buradan kendilerine ve her bir ferdine takdirlerimi sunuyorum; kılıçdaroğlu hiç çaba sarf etmesin, milli istihbarat teşkilatımız yurtdışındaki vatandaşlarımızı kurtarabilir ama chp'yi kurtaramaz. chp kurtuluş için milli istihbarat teşkilatı'ndan medet ummasın. bu, 7 şubat 2012'de mit'e yapılmaya çalışılan komplonun devamı mahiyetindedir. açık söylüyorum, kılıçdaroğlu'nun kulağına bunu fısıldayanlar, 7 şubat komplosunu mit'e yapan çevrelerle aynı çevrelerdir. devlet kurumlarının tahrip edilmesine izin vermeyiz" dedi.

başbakan geçen yıl mayıs ayı öncesi türkiye ekonomisinde önemli ilerlemelerin yaşandığını belirtirken, "gezi provokasyonuyla buna dur denmek istendi. çok zor bir süreçti. ak parti içinde genel başkanlık değişimi yaşandı. cumhurbaşkanlığı'nda iki arkadaş arasında görev değişimi yaşandı. o karabasan gibi ülkenin üzerine çökmek isteyenler 'acaba ak parti'de bir karşıklık çıkar mı' diye düşündü. ama tek bir çatlak ses çıkmadı. yeni görev değişikliklerinden sonra herkes 2001'de yola çıktığımız gibi büyük bir aşka ve şevkle 2015 haziran'ına yürüdü" dedi. 

davutoğlu, parti kongreleri ve yurtdışı gezilerini hatırlatıp "bu sırada diğer partilerde ne oldu? chp yediği darbeden sonra ki cumhurbaşkanımızın karşısına çatı adayıyla çıktılar. ama çatı çöktü. liderlik siparişle olmaz" diye konuştu. 

davutoğlu eleştirilerini sürdürürken önüne gelen bir not üzerine "şu an öğrendim. kılıçdaroğlu'nun kayınvalidesi vefat etmiş. kendilerine taziyelerimi sunuyorum" dedi. 

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;