Türkiye

Davutoğlu: Adam olana adam gibi cevap verilir

Başbakan Davutoğlu, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Aile Bakanı Ramazanoğlu'na yönelik sözlerinin ardından özür dilememesine tepki göstererek, "Bu hatada ısrar edip ikinci bir açıklama yapması daha büyük hatadır. Birincide edepsizliğini, ikincide akılsızlığını gösterdi" dedi; "Bu konuşmasından sonra adam müsveddesi demeyi bile çok görüyorum" ifadesini kullandı.

Konular: Türkiye, CHP, AKP, PKK
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Brüksel ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı Şeref Salonu'nda basın açıklaması yaptı. [Fotoğraf: AA]

başbakan ahmet davutoğlu, finlandiya ziyareti öncesi esenboğa havalimanı’nda açıklama yaptı. başbakan davutoğlu'na chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu'nun aile ve sosyal politikalar bakanı sema ramazanoğlu hakkındaki sözleri ve gelen tepkiler sonrası 'sözlerimin arkasındayım' açıklaması soruldu.

başbakan davutoğlu, şöyle yanıt verdi:

"siyasi hayatın esası edeptir, üsluba dikkattir. kılıçdaroğlu bugün iki büyük hata yaptı: aile ve sosyal politikalar bakanımıza, ki kendisi çok saygıdeğer bir hanımefendidir, ona yönelik sarf ettiği, hiçbir siyasetçiyi bırakın, ana muhalefet partisi liderini bırakın, hiçbir insanın ağzına yakışmayacak bir ifadeyi sarf etti.

bu hatada ısrar edip ikinci bir açıklama yapması ise daha büyük hatadır. en azından özür dileseydi, telafi etmiş olmazdı ama hatasını telafi edecek akla sahip olduğunu göstermiş olurdu. birincisinde edepsizliğini ikincisinde akılsızlığını gösterdi.

grup konuşmasında bana hitaben 'adam gibi cevap ver' diyordu. adam olana adam gibi cevap verilir. bu konuşmasından sonra adam müsveddesi demeyi bile çok görüyorum.

esas tepki vermesi gereken, chp içindeki saygı değer hanımefendilerdir. başta chp’ye oy vermiş kadınlarımızın bir kez daha bu soruyu kendilerine sormasını bekliyorum. bu hakaret bütün kadınlara yapılan bir hakarettir.

insanlık dışı bir üsluptur. kınama lafını hafif buluyorum. adam olmadığını, insan olmadığını göstermiştir. ümit ederiz çıkar 'ben yanlış yaptım, bu hanımefediden özür diliyorum' der. demezse, milletin vicdanında mahkum olur."

akademisyenlerin tutuklu yargılanması

başbakan davutoğlu, cumhurbaşkanı erdoğan'ın akademisyenlerin tutuklu yargılanması gerektiği yönündeki açıklamaları sorulduğunda ise, "ben ilkesel olarak kesin hükme varılana kadar tutuklu yargılamayı doğru bulmadığımı ifade ettim" dedi.

başbakan, "tüm kesimler için geçerlidir. ancak kaçma, delil saklama gibi gerekçe söz konusuysa bunu takdir edecek olan hakimdir. nihai hüküm verilene kadar tutuksuz yargılamanın doğru olduğu inancındayım. kaçma ya da delil karartma riski varsa yargı gerekeni takdir eder" ifadelerini kullandı.

vatandaşlıktan çıkarma

başbakan davutoğlu'na, cumhurbaşkanı erdoğan'ın avukatlarla buluşmasında bahsettiği 'teröre destek verenlerin vatandaşlıktan çıkarılması' yönündeki açıklamaları hatırlatıldı. davutoğlu,  "eğer bir ülkede bir kişi terörle o ülke insanına zarar vermeyi amaç edinmişse, zaten o ülke ve insanıyla manevi bağını koparmış demektir. hiçbir vicdan sahibi vatandaş, insanlarını terör saldırısıyla yok etmeyi düşünmez. vicdanı mazur görmez." dedi.

başbakan, "zaten o kişinin fiilen o vatanla bağı kopmuş demektir. ancak mevzuatta kimlerin vatandaşlıktan nasıl çıkarılacağı da bellidir. casusluk ve yurtdışı ülkelerle irtibatlar başta olmak üzere terörle mcüadele bağlamında gerekli adımı atarız ancak şu anlamda henüz olgunlaşmış bir çalışmamız yok" diye konuştu.

finlandiya ziyareti

avrupa’ya gönderilen mültecilerin hollanda, finlandiya ve almanya’ya gönderildiğini anımsatan başbakan, finlandiya’nın mülteci kabulüne açık fikirli yaklaşan ülkelerden biri olduğunu söyledi.

finlandiya ikili ilişkilerimizin çok iyi geliştiği, avrupa birliği içerisinde bize en çok destek veren ülkelerden biridir.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;