Türkiye

Davutoğlu: Çözüm sürecinde Genelkurmay Başkanı ile istişare halindeyiz

Genelkurmay bilgilendirme toplantısı sonrası konuşan Başbakan Davutoğlu, çözüm sürecinde Genelkurmay Başkanı ile istişare halinde olduklarını söyledi. Toplantı öncesinde Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel ile bir buçuk saat baş başa görüştü.

Konular: Türkiye
Toplantıya, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlık ediyor. [AA]

başbakan ahmet davutoğlu başkanlığında düzenlenen genelkurmay başkanlığı bilgilendirme toplantısı sona erdi.

başbakan davutoğlu, genelkurmay başkanlığında basına kapalı düzenlenen bilgilendirme toplantısı öncesinde, genelkurmay başkanı orgeneral necdet özel ile baş başa görüştü.

yaklaşık 1,5 saat süren görüşmenin ardından, başbakan davutoğlu ve genelkurmay başkanı orgeneral özel, bilgilendirme toplantısına geçti.

'2033 projeksiyonu beni heyecanlandırdı'

toplantının ardından özel'le birlikte gazetecilerin karşısına davutoğlu şunları söyledi: 

"bölgede ve uluslararası konjonktürdeki risklerin artması, riskin mahiyetinin, niteliğinin değişmesi haklı olarak silahlı kuvvetler yapılanmasının da gözden geçirilmesini gerekli kılıyor. bu çerçevede bize bugün takdim edilen silahlı kuvvetlerimizin 2033 projeksiyonu ve 2033 projeksiyonu içinde 30'a yakın milli savunma sanayii'ne dayalı yeni projenin sunumu, hem hükümet üyeleri ve bakanlar kurulu üyeleri ve başbakan olarak beni heyecanlandırdı, hem de ülkemizin ulaştığı kapasiteyi göstermesi bakımından da büyük bir önem taşıyor."

'çözüm sürecinde istişare halindeyiz'

davutoğlu çözüm süreciyle ilgili bir soru üzerine ise şu ifadeleri kullandı:

"çözüm süreci konusunda yine genelkurmay başkanımızla görevi alır almaz çözüm süreci mekanizması içinde zaten bunları hep paylaştık. tutumumuz, bütün kamuoyu tarafından bilindiğinin çok ötesinde, tabii genelkurmay başkanımız tarafından hem biliniyor hem takip ediliyor. çözüm süreci, türkiye'de milli birlik ve beraberliği temin edecek ve şiddeti, terörü sonlandıracak bir projenin adıdır. bu anlamda da nasıl bir kademelendirilmiş bir şekilde bu hedefe ulaşılacağı konusunda da sürekli istişare halindeyiz."

davutoğlu başkanlığındaki toplantıya şu isimler katıldı:

başbakan yardımcıları yalçın akdoğan ve numan kurtulmuş, dışişleri bakanı mevlüt çavuşoğlu, içişleri bakanı efkan ala, milli savunma bakanı ismet yılmaz, kara kuvvetleri komutanı orgeneral hulusi akar, hava kuvvetleri komutanı orgeneral akın öztürk, deniz kuvvetleri komutanı oramiral bülent bostanoğlu, jandarma genel komutanı orgeneral abdullah atay, genelkurmay 2. başkanı orgeneral yaşar güler, genelkurmay harekat başkanı orgeneral erdal öztürk, genelkurmay plan ve prensipler başkanı korgeneral alparslan erdoğan, genelkurmay muharebe, elektronik ve bilgi sistemleri başkanı korgeneral musa avsever, genelkurmay personel başkanı korgeneral ilhan talu, genelkurmay lojistik başkanı korgeneral atilla gülan ve başbakan başmüşaviri ali sarıkaya.

kaynak: al jazeera, aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;