Çözüm süreci

Davutoğlu: Görüşmeler devam edebilir

HDP'nin İmralı ve Kandil heyetlerinin Başbakan Yardımcısı Akdoğan'la görüşmesinden sonra konuşan Başbakan Davutoğlu, bu görüşmelerin devam edebileceği mesajını verdi.

Başbakan Davutoğlu, HDP ile görüşmelerin sürebileceği mesajını verdi. [Fotoğraf: AA / Arşiv]

başbakan ahmet davutoğlu, halkların demokratik partisi'nin (hdp) imralı ve kandil'le görüşmeleri yürüten heyetinin başbakan yardımcısı yalçın akdoğan'la bir araya gelmesiyle ilgili konuştu. görüşmelerin devam edebileceğini söyleyen davutoğlu, bunu bazı şartlara bağladı.

"bu görüşmeler devam edebilir. ta ki kimse çözüm sürecinden hareketle türkiye'deki kamu düzenini bozmaya kalkışmasın. ta ki kimse doğu ve güneydoğu anadolu'da yaşayan kürt vatandaşlarımızı istismar ederek veya onlara zulüm ederek çözüm sürecini akamete uğratmaya kalkışmasın. bizim çözüm sürecindeki kararlılığımız kesindir."

"her adım atılacak"

davutoğlu, hükümetin çözüm sürecini devam ettireceğini de, "hükümetimiz, kim ne yaparsa yapsın türkiye'deki kalıcı istikrarı karşılıklı anlayış içinde sürdürecek, çözüm sürecini her zaman savunmaya devam edecektir. bunu başarmak konusunda da tereddütsüz her türlü adımı atacağız" sözleriyle hatırlattı.

hdp heyeti akdoğan ile bir araya geldikten sonra, "diyalog kanallarını açma" amacıyla yapılan görüşmenin ardından müzakerelerin hızlandırılacağını açıklamıştı. heyetin imralı'ya gidişi de bu görüşmelerden sonra netleşecek.

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;