Türkiye

Davutoğlu: Her türlü tedbir hakkımız ve görevimiz

Rus uçağının Türk hava sahasını ihlâl ettiği için düşürülmesinin ardından ilk açıklamayı yapan Başbakan Davutoğlu, "Sınırlarımızı kim ihlâl ederse ona karşı her türlü tedbiri almak hakkımız ve görevimizdir” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu [Fotoğraf: AA / Arşiv]

başbakan ahmet davutoğlu, türkiye’nin suriye sınırında düşürülen rus uçağının türkiye hava sahasını ihlâl ettiğini söyledi. davutoğlu, “sınırlarımızı kim ihlâl ederse ona karşı her türlü tedbiri almak hakkımız ve görevimizdir” dedi.

davutoğlu, "sınırlarımızın güvenliği, ülkemizin bu ateş çemberi içinde bekası, vatandaşlarımızın hayatı ve izzeti söz konusu olduğunda her türlü fedakârlığı yapacağımızı ve her türlü tedbiri alacağımızı da cümle âlemin bilmesini isteriz” diye konuştu.

“bugün türk hava sahasını ihlal eden uçaklara dönük olarak silahlı kuvvetlerimizin anında gösterdiği tepkiyi de bu çerçevede ele almak lazım” diyen başbakan, şöyle devam etti:

“biz hiçbir şekilde herhangi bir ülkenin toprağında gözü olan bir yaklaşımı benimsemiyoruz. ama herkesin de bilmesi lazım ki defaatle uyarılara rağmen, geçen pazar günü çankaya'da yaptığımız güvenlik zirvesinde bir kez daha teyit etmemize rağmen hava ve kara sınırlarımızı kim ihlâl ederse ona karşı her türlü tedbiri almak hem uluslararası hakkımızdır hem de ulusal görevimizdir."

‘bütün dünya emin olsun’

başbakan davutoğlu, “türkiye ve çevresinde barışı ikame etmek, bütün bu ateş çemberinin içinde ülkemizin demokrasisini, huzurunu, güvenliğini teminat altına almak için ne gerekiyorsa yapacağımızdan bütün dünyanın haberdar ve emin olması lazım” diye konuştu.

“terörle mücadelenin olmazsa olmaz şartı, genç nesillerin barış içinde yetişmesidir, genç nesillerin birbirini sevmesidir” diyen davutoğlu, bütün gençlerin ortak bir milletin, ortak bir kaderin mensupları olduğunu hissetmelerinin önemine vurgu yaptı.

bunun eğitimle mümkün olacağını belirten davutoğlu, “eğer terörle yürüttüğümüz güvenlik mücadelesi öğretmenlerimizin irfan mücadelesiyle taçlanmazsa kesinlikle başarıya ulaşamaz” diye devam etti.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;