Türkiye-Irak ilişkileri

Davutoğlu İbadi'yi aradı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ramadi'de konvoyu saldırıya uğrayan Irak Başbakanı Dr. Haydar İbadi'yi arayarak geçmiş olsun dileklerinde bulundu ve saldırıyı kınadı.

[Fotoğraf: AA-Arşiv] Türkiye'den Başbakan düzeyinde Bağdat'a son ziyaret Kasım 2014'te yapılmıştı.

başbakan ahmet davutoğlu, ramadi'de konvoyu saldırıya uğrayan irak başbakanı dr. haydar ibadi'yi arayarak geçmiş olsun dileklerinde bulundu ve saldırıyı kınadı. başbakanlık tarafından yapılan yazılı açıklama şu şekilde:

"başbakan ahmet davutoğlu, dün ramadi’de konvoyuna alçakça bir saldırı yapılan irak başbakanı dr. haydar el ebadi’yi telefonla arayarak, saldırıyı kınadığını ifade etmiş; geçmiş olsun dileklerini iletmiştir.başbakan sayın ahmet davutoğlu ayrıca, ramadi’nin daeş terör örgütünden kurtarılması nedeniyle, ebadi’yi tebrik etmiştir. başbakan ebadi, telefon görüşmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirmiştir.

başbakan davutoğlu, iki ülkenin ulusal güvenliğinin birbiriyle bağlantılı olduğunun altını çizerek, daeş ve pkk gibi terör örgütlerinin yarattığı tehdidin ortadan kaldırılması yönündeki güçlü irademizi ortaya koymuştur. ikili temelde ve uluslararası koalisyon bünyesinde, daeş’in kontrolü altındaki irak topraklarının kurtarılması bağlamında, tam eşgüdüm ve işbirliği içerisinde irak’la birlikte çalışmaya devam edeceğimizi de vurgulamıştır.

irak başbakanı ebadi, terörizm tehdidiyle mücadelenin önemini vurgularken, ülkesinin egemenlik ve toprak bütünlüğüne saygı gösterilmesi beklentisini ifade etmiştir.

başbakan ahmet davutoğlu, evvelce ülkemizce yapılan açıklamalar doğrultusunda, türkiye’nin, irak’ın toprak bütünlüğü ve egemenliğine saygı konusundaki hassasiyetini anladığını ve bu konuyu, irak’ta faal daeş ve pkk gibi terör örgütlerinin ülkemizin ulusal güvenliğine yönelik tehdidiyle etkin mücadele gerekliliğiyle birlikte değerlendirdiğimizi belirtmiş; musul’un kurtarılmasına yönelik çabalara destek vermeyi kararlılıkla sürdüreceğimizi yinelemiştir. bu çerçevede, iki ülke yetkililerinin teknik düzeyde gerekli eşgüdümü sağlayabileceğine inandığımızı ifade etmiştir."

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;