Türkiye-İran ilişkileri

Davutoğlu İran'a gidiyor

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 4-5 Mart tarihlerinde İran'ı ziyaret edecek. Başbakanlık kaynakları, ziyaretin bir haftadır gündemde olduğunu söyledi. İran'a Türkiye'den son üst düzey ziyaret geçen yıl Nisan ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirilmişti.

başbakanlık kaynaklarının verdiği bilgiye göre, başbakan ahmet davutoğlu, 4-5 mart tarihlerinde iran'ı ziyaret edecek. ziyaretin bir haftadır gündemde olduğunu hala üzerinde çalışılan detaylar olduğunu belirten kaynaklar, bu ziyaretin, zamanlaması ve görüşülecek konular anlamında önemli olduğunu vurguladı. 

başbakan'ın iran ziyareti, geçen yıl cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan'ın tahran ziyaretinin ardından bu ülkeye türkiye'den ilk üst düzey ziyaret olacak. 

davutoğlu'nun ziyareti, suriye'de ateşkes anlaşmasının sürdüğü bir ortamda gerçekleşiyor.

ziyaretin başka bir önemi ise 9 mart'ta cenevre'de gerçekleşecek suriye barış görüşmelerinin hemen öncesine denk gelmesi. 

kaynak: al jazeera

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;