Kobani

Davutoğlu: Kobani bahanesiyle fitne sokmak istiyorlar

Malatya'da miting yapan Başbakan Davutoğlu, Kobani eylemleriyle ilgili olarak "Kobani'yi bahane ederek ülkemize fitne tohumları ekmek istiyorlar" dedi.

Konular: Kobani, Türkiye, IŞİD
Davutoğlu Malatya'daki toplu açılış töreninde konuştu. [Fotoğraf: Zeki Öztürk / Al Jazeera Türk]

başbakan ahmet davutoğlu malatya'da toplu açılış töreninde konuştu, ana gündem maddesi kobani eylemleriydi. davutoğlu, bingöl'de yaralanan emniyet müdürü atalay ürker'i ziyaret ettiğini hatırlatıp, "ajan provokatörler ortaya çıktı. iki polisimizi şehit ettiler. emniyet müdürü atalay ürker'i ziyaret ettim. bu çatışmalar sürerken, bu kahraman kardeşimiz bingöl'deki esnafı ziyaret etti. alçakça pusu kurdular. onu yaralayıp iki kardeşimizi şehit ettiler. talimat vermiştik. bu provokasyonlara kalkışanlar hesap verecek. bingöl valimizi ve emniyet çalışanlarımızı tebrik ediyorum. bu alçakları iki saat içinde bulup cezalarını verdiler" dedi. 

"diktatörlerin karşısında olduk"

davutoğlu, türkiye'nin bu olaylarla ilgili üç prensibi olduğunu belirtip, bu prensipleri şöyle sıraladı: 

"kobani'deki olayları bahane ederek milletimizin içine fitne tohumları ekmek istiyorlar. bizim tüm bu olaylar esnasında üç ilkemiz oldu. birincisi milletimizin kardeşliği, ki hiçbir şeyi buna değişmeyiz. ikincisi bayrağımıza, birliğimize el uzatılmasına kesinlikle izin vermeyeceğiz. çözüm süreci hiçbir şekilde kamu düzenine alternatif değildir. kamu düzenini bozmak isteyenlere mazeret olamaz. buradan vatandaşlarımıza sesleniyorum. vakur bir şekilde devletinize güvenerek milletinizin birliğine sahip çıkın. bu eşkiyaların yaptığı sorulacak. geçen yıl gezi diye sokağa çıkanların hangi amaçla sokağa çıktığını milletimiz gördü ve bize sahip çıktı. şimdi de kobani diye ortaya çıkanlar, türkiye'de 2015 seçimlerine giderken bir kargaşa çıkarmaktadır. üçüncü ilkemiz, bütün dünya şahit oldu ki türkiye her zaman zalimlerin, diktatörlerin, teröristlerin karşısında, mazlumların yanında oldu."

"kılıçdaroğlu, esad'a karşı olduğunu açıklasın""

davutoğlu, chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu'nın 'türkiye işid'e yardım ediyor' sözlerine de yanıt verirken, "elinizde belge varsa çıkarın. yoksa bu ülkeye ihanet etmeyin. türkiye hiçbir zaman zalimin yanında olmadı, olmayacak. bir tweet ile halkı sokağa döken hdp'ye ve ona sahip çıkan chp liderine soruyorum. biz net olarak tutumuzu söylüyoruz. biz esad'a da karşıyız, işid'e de karşıyız. çıkın siz de söyleyin. esad'a da karşı olduğunu söyleyebilecek misiniz? söyleyemez. neden esad'ı savunmaya devam ediyorsun?" diye sordu.

davutoğlu şöyle devam etti: 

işid türkmen köyü çobanbey'e saldırdığında neredeydiniz ey hdp, ey chp? tel abyad'da işid girip arap kardeşlerimizi katlettiğinde neredeydiniz? şimdi kobani'deki kardeşlerimizin yanında da biz varız. olmaya da devam edeceğiz. daha düne kadar esad'la işbirliği yapan, işid'le yan yana yaşayan pyd, bir anda mağduriyet edebiyatı içinde türkiye'yi suçluyor. gidin esad'dan yardım isteyin. isteyebiliyor musunuz? sizin de sığınabileceğiniz yer türkiye'dir"

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;