Gülen örgütü soruşturmaları

Davutoğlu: Malzeme aynı, aşçı değişti

Bolu'da partisinin 5. Olağan Kongresi'nde konuşan Başbakan Davutoğlu, Türkiye'nin AKP iktidarı döneminde IMF'ye borçlarından kurtulduğunu söyledi, "Malzeme aynı, aşçı değişti" dedi.

Başbakan'ın sözü sık sık salondakilerin yoğun tezahüratlarıyla kesildi. [Fotoğraf: AA]

başbakan ahmet davutoğlu, ankara'nın ardından bolu'da da ak parti il kongresi'nde parti kadrolarına seslendi. akp iktidarı öncesi 1990’lı yıllarda türkiye'nin ekonomik koşullarına dikkat çeken başbakan, "türkiye namerde muhtaçtı, imf’den borç alan bakanlar gördü 90’larda. 2000’lerde ne oldu? malzeme aynıydı aşçı değişti" diye konuştu. 

"chp’de malzeme zayıf, aşçı yok" diyen başbakan davutoğlu, şişli'yi kastederek "onlar bir ilçeyi bile idare edemiyor" ifadelerini kullandı.

"14 aralık siyasi değil"

ankara’da ak parti’nin 5. olağan kongresi’nde konuştu. 14 aralık operasyonunun siyasi bir süreç olmadığını söyleyen davutoğlu, bunun bir yargı süreci olduğunu vurguladı.

başbakan davutoğlu, “geçtiğimiz hafta başlayan yargı süreciyle ilgili haksız spekülasyon yapanlara cevap vermek istiyorum. 14 aralıkta başlayan bu süreç, siyasi bir müdahaleyle başlamadı. bu bir yargı sürecidir” dedi.

başbakan, ‘tahşiyeciler’ grubunu kastederek, “uydurma delillerle mağdur edilen bu cemaat, hiçbir şiddete bulaşmayan bu insanlar gelip yargıya başvurmuşlar, haklarını istemişlerdir” dedi.  

“2010’da 30'u aşkın vatandaşımızın haksız suçlamalarla ve yalan bir takım delillerle bürolarına yerleştirilen silahla kurulan kumpaslarla 17 ay hapis yatmasının karşısında onların yaptığı şikayet süreciyle başlamıştır” diyen başbakan davutoğlu, bunun bir insan hakları davası olduğunu söyledi.

"basın özgürlüğü teminat altında"

başbakan, dosyanın içeriği bilinmeden operasyona kınamalar gelmesini de şöyle eleştirdi:

“daha dosyanın içeriği bilinmeden, bir pazar günü bunu basın özgürlüğüne müdahale olarak yansıttılar. hemen yurtdışındaki odaklar harekete geçti. bir pazar sabahı ab açıklama yaptı. hükümetimiz hakkında kirli bir kampanya başlattılar. bu kampanyayla hükümetimize ve ülkemize dönük bir karalama faaliyeti yürüttüler.”

“bu operasyonlarda basın özgürlüğünü ilgilendiren bir konu söz konusu değildir” diyen başbakan davutoğlu, “türkiye’de basın özgürlüğü teminat altındadır. ama hiç kimse bulunduğu mevki gereği de hesap sorulamaz değildir. nasıl biz siyasetçiler millete hesap veriyorsak, herkes hesap verecek” dedi.

davutoğlu, “vatandaşlarımız üzerinde asılsız delillerle şantaj uygulayanlar bilsinler ki, bir daha böyle bir olaya cesaret edemeyecekler. işte bürokrasiye sızmış bu çeteye karşı 28 ağustos’ta burada verdiğimiz sözün gereğini yaptık, yapmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;