Türkiye

Davutoğlu Paris'i uyardı

Dışişleri Bakanı, Ermeni iddialarının reddini suç sayan teklifin Fransa Senatosu'nda kabulü halinde, kalıcı önlemler alacaklarını söyledi.

Haberin Öne Çıkanları

'İnsan haklarına aykırı'

'Sessiz kalmayız'

Fransa'da seçim yılı

Davutoğlu, ''Yaptırımları açıklamak zorunda kalmamayı umut ediyoruz. Ancak sessiz kalacağımızı düşünmeyin" dedi. [Reuters]

türkiye dışişleri bakanı ahmet davutoğlu, 1915 olaylarıyla ilgili ermeni iddialarının reddini suç sayan yasa teklifinin fransa senatosu'nda kabul edilmemesi konusunda, paris'i bir kez daha uyardı. davutoğlu, fransa'nın tavrını değiştirmemesi halinde, türkiye'nin bu ülkeye yönelik yaptırımlarının kalıcı olacağını söyledi.

france 24 televizyonu'na konuşan davutoğlu, ''biz bu yaptırımları açıklamak zorunda kalmamayı umut ediyoruz. ancak türkiye'nin sessiz kalacağını düşünmeyin. yeni yaptırımlar olacak ve bu kez yaptırımlar fransa tavrını değiştirene kadar sürekli olacak'' dedi.

senato gündemine gelen 'soykırımı inkar' yasa tasarısınn insan haklarına aykırı olduğunu belirten davutoğlu ''fransız aydınlar ve senatörler için, ortak değerlerimizden birisi olan ifade özgürlüğünü savunmanın zamanı geldi'' diye konuştu.

alt kanat onayladı

fransa parlamentosu’nun alt kanadı fransa ulusal meclisi tarafından aralık ayında onaylanan tasarı gün içinde senato genel kurulu'nda görüşülecek.

fransa’da tasarıların yasalaşması için parlamentonun iki kanadı ve cumhurbaşkanı tarafından onaylanması gerekiyor.

birçok çevre, gündemdeki tasarıyı cumhurbaşkanı nicolas sarkozy’nin seçim yatırımı olarak görüyor. ülkede cumhurbaşkanlığı seçimleri iki turlu olarak 22 nisan ve 6 mayıs 2012'de yapılacak.

sarkozy, türkiye’den gelen yoğun tepki ve yaptırım kararına cevap olarak, geçen hafta türkiye başbakanı recep tayyip erdoğan’a ikili ilişkilerin bozulmamasını isteyen bir mektup yollamıştı.

‘soykırımı inkar edenlere’ beş yıla kadar hapis ve 45 bin euro para cezası verilmesini öngören bir diğer yasa tasarısı, 2006 yılında yine fransa ulusal meclisi tarafından kabul edilmişti.

fakat tasarı o dönem, parlamentonun üst kanadı olan fransa senatosu'nun önüne gelmeden düşürülmüştü.

kaynak: ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;