Türkiye

Davutoğlu: Polonya'ya vizeleri kaldırıyoruz

Varşova'yı ziyaret eden Başbakan Davutoğlu, Polonya vatandaşlarına vize uygulamasına son verdiklerini, karşılığında AB'nin Şengen vize uygulamasının kaldırılmasına destek sözü aldıklarını söyledi.

Davutoğlu, "Bundan sonra her Lehistanlı hiçbir prosedüre tabi olmadan atalarının geldiği gibi özgürce İstanbul'a gelebilecekler" dedi. [Fotoğraf: AA]

resmi ziyaret için varşova'ya giden başbakan ahmet davutoğlu, polonyalı mevkidaşı ewa kopacz ile yaptığı görüşmenin ardından, türkiye'nin polonya vatandaşlarına vize uygulamasını kaldırma kararı aldığını duyurdu. 

davutoğlu, bunun karşılığında polonya'dan thy seferlerinin arttırılması ve ab'nin şengen vize uygulamasının kaldırılmasına destek konusunda söz aldıklarını söyledi.

türkiye-polonya ilişkilerinin 600. yılı kapanış etkinliği kapsamında davutoğlu, başbakan "iki ülke arasındaki ilişkilerin 600'üncü yıl vesilesiyle bir hediyeyi zikretmek istiyorum" diyerek şu sözlere yer verdi:

"bütün türk milleti adına söylüyorum. polonya'nın bağımsızlığı bizim bağımsızlığımızdır. 600. yıl kutlamaları bitmiş olabilir ama türkiye - polonya dostluğu kıyamete kadar sürecek, tarihteki yerini her zaman alacaktır. burada size bir hediyem olacak. 600. yıl hediyesi olarak polonya'ya vizeleri kaldırma kararı aldık."

davutoğlu'nun bu sözleri salonda bulunan polonyalılar tarafından sevinçle karşılandı. 

davutoğlu, "ümit ederiz inşallah hem hava ulaşımı artar hem de türkiye, türk vatandaşları da bütün avrupa'da yine özgürce dolaşma hakkını en kısa zamanda polonya'nın desteğiyle elde ederler. biz polonya'yı türkiye'nin her yerde sözcüsü olarak destekleri için teşekkür ediyoruz; avrupa birliği'nde sözcüsü olarak görüyoruz bizi temsil etme anlamında, biz de her yerde polonya'nın çıkarlarını kendi çıkarlarımız gibi temsil edeceğiz" diye konuştu.

kaynak: anadolu ajansı, dha

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;