Türkiye-AB ilişkileri

Davutoğlu ve Juncker vize muafiyetini görüştü

AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu telefonla arayarak, uygulanması planlanan Türk vatandaşlarına yönelik vize muafiyeti ve Ege'de yasa dışı göç rakamları hakkında görüştü.

ab komisyonu başkanı jean-claude juncker, başbakan ahmet davutoğlu’nu telefonla arayarak, uygulanması planlanan türk vatandaşlarına yönelik vize muafiyeti ve ege'de yasa dışı göç rakamları hakkında görüştü.

başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre görüşmede, 18 mart 2016 tarihli türkiye-ab zirvesi’nde,  göç konusunda varılan mutabakatın uygulanmasına dair görüş alışverişinde bulunuldu ve mutabakatın uygulanmaya başlanmasından bu yana ege denizi’nde yasadışı göç rakamlarında kaydedilen ciddi düşüşten duyulan memnuniyet dile getirildi.

başbakan davutoğlu ve komisyon başkanı juncker görüşmede, ab tarafından vatandaşlarımıza schengen bölgesine gerçekleştirecekleri seyahatlerde vize serbestisi sağlanmasına yönelik süreçte gelinen aşamayı da ele aldı.

taraflar, 18 mart tarihli mutabakatın tüm unsurlarıyla uygulanması için her düzeyde yakın diyaloğu sürdürmek konusunda mutabakata vardı.

ab bakanı ve başmüzakereci volkan bozkır, ab komisyonu'nun 4 mayıs'ta vize muafiyetiyle ilgili açıklayacağı üçüncü ve son raporu hakkında, "hiç hesapta olmayan, hiç beklenmedik bir durum ortaya çıkmazsa, 4 mayıs'ta ab komisyonu raporunun vizenin kalkması yönünde bir tavsiye kararını içerecek şekilde çıkacağını bekliyoruz." demişti.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;