Türkiye

Davutoğlu yerli uçağı tanıttı

Yerli yolcu uçağı projesinin tanıtımını Başbakan Davutoğlu yaptı. Yüzde yüz yerli uçak 70 kişi kapasiteli olacak ve bölgesel uçuşlarda kullanılacak.

Konular: Türkiye

istanbul'da yerli uçak tanıtım toplantısına katılan başbakan ahmet davutoğlu, projeyle ilgili detayları paylaştı. buna göre;

  • türkiye yerli yolcu uçağında ilk adımı trj 328 ile atacak. ilk uçuş 2019'da yapılacak.
  • daha sonraki aşamada üretilecek olan trj 628 ise tamamen türk mühendisliğinin eseri olacak.
  • 70 kişilik kapasiteli uçak inişe uygun olmayan yerlere de inebilecek.

davutoğlu, model dornier 328 ve 628 ile ilgili yapılan anlaşma ve telif haklarının alınması sonrasında sertifikasyon da dahil tüm süreçlerin kısa sürede tamamlanacağını söyledi. 2023'te de sipariş edilen 50 uçağın üretileceğini ekledi.

başbakan, 2020'de dornier 628 modeliyle ilgili tasarımın tamamlanıp, 2023'te uçuşun yapılacağına dikkat çekerek, yüzde 100 türk tasarımı milli bölgesel uçakla milli muharip uçağın birlikte havalanacağını ifade etti.

ilk bilet davutoğlu'na

imzaların ardından başbakan davutoğlu'na yerli uçağın 29 ekim 2019'da yapması planlanan ilk uçuş olan konya-yüksekova seferinin temsili biniş kartı verildi.

davutoğlu, biniş kartı üzerindeki tarihi göstererek, "bunu bana tevdi eden yetkililer söz vermiş oluyorlar. bunun takipçisi olacağım. allah ömür verirse, inşallah bütün bu kadroyla birlikte 29 ekim 2019'da konya'dan kalkıp, dün açtığımız yüksekova'ya ineceğiz. hazreti mevlana'nın diyarından, o güzel yaylalara, seyyid taha hakkari'nin diyarına ineceğiz" dedi.

davutoğlu ve cumhurbaşkanı tayyip erdoğan, salı günü "selahaddin eyyubi" adı verilen hakkâri-yüksekova havalimanının açılışını yapmıştı.

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;