IŞİD

Davutoğlu'na IŞİD yanıtı

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu "Hükümet IŞİD’i yok etme hedefi yerine, ülkemizi çok daha büyük tehlikelere sokacak maceralar peşinde" dedi.

chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu, meclis açılış resepsiyonunda konuşan başbakan ahmet davutoğlu'nun sözlerine yazılı bir açıklama ile yanıt verdi. davutoğlu, tezkere oylamasının chp ve hdp için 'sınav' niteliğinde olduğunu belirterek, 'kimin işid'in yanında olduğunu göreceğiz' demişti. kılıçdaroğlu, bu sözlere “hükümet işid’i yok etme hedefi yerine, ülkemizi çok daha büyük tehlikelere sokacak maceralar peşindedir” diyerek yanıt verdi. 

kılıçdaroğlu'nun açıklaması şöyle: 

“türkiye cumhuriyeti’nin kurucu partisi olan cumhuriyet halk partisi’nin işid gibi barbar bir terör örgütüne ve etnik ayrımcılığa karşı durmaması veya desteklemesi söz konusu olamaz.

bu nedenle, tezkere tartışmaları vesilesiyle chp’yi işid yanlısı göstermeye çalışmak son derece abes ve kamuoyunda karşılığı olmayan nafile bir çabadan ibarettir.

zira herkes bilmektedir ki, işid’in palazlanmasına sebep olan iktidarın yanlış politikaları ve örtülü desteğidir.

bu sebeple, chp olarak işid’le ve tüm terör örgütleriyle mücadele sürecinde, milletimizin, türk silahlı kuvvetleri’nin ve uluslararası camianın yanında olmaya devam edeceğiz.

hükümet’in işid’i yok etme hedefi yerine, ülkemizi çok daha büyük tehlikelere sokacak maceralar peşinde olduğunun anlaşılması, chp’nin bugün meclis’te oylanacak tezkereye karşı olmasının tek nedenidir.

bu hükümetin evlatlarımızı sonu belli olmayan maceralara sürüklemeye hakkı yoktur."

chp meclis'te görüşülecek tezkereye hayır oyu vereceğini açıklamıştı. 

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;