Türkiye

Davutoğlu'ndan bütçe cevapları

TBMM'deki bütçe görüşmeleri sırasında kürsüye çıkan Başbakan, CHP liderinin eleştirilerine yanıt verdi. Davutoğlu kendi iktidarlarında Türkiye'nin en büyük 20 ekonomi arasına girdiğini ve dolar rezervinin 123 milyara ulaştığını söyledi.

Konular: Türkiye
Davutoğlu'nun konuşması sırasında muhalefet sıralarından tepkiler yükseldi. [AA]

başbakan ahmet davutoğlu’nun tbmm’deki bütçe konuşması, chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu’nun bütçeye yönelik eleştirilerine ve sorularına cevap niteliğindeydi.

kemal kılıçdaroğlu’nun öne çıkan eleştirileri sayıştay raporları, tarım politikası, yeni yapılan cumhurbaşkanlığı sarayı, eğitim sistemi, gelir adaletsizliği ve ekonomik büyüme konularındaydı.

davutoğlu’nun meclis kürsüsünden chp liderine verdiği cevaplardan satırbaşları şöyle:

sayın kılıçdaroğlu, ‘türkiye eskiden de g-20'deydi' diyor ama biz iktidara geldiğimizde türkiye 26. büyük ekonomiydi. burada sadece türkiye başbakanı olarak değil, g20 dönem başkanı olarak da konuşuyorum. türkiye'yi dünya ekonomileriyle yarışır hale getireceğiz.

'100 yeni üniversite kurduk'

bakın biz 100 yeni üniversite kurduk. marmaray'ı hayata geçirdik. milletin helal kazançlarıyla yaptık. ilk defa milli savunma sanayiini güçlü hale getirdik. tsk bundan sonra tank modernizasyonu için bizden geri ülkelere başvurmayacak. 90 osb (organize sanayi bölgesi) yaptık. türkiye'nin her yerine havalimanlarıyla uçabiliyorsunuz herhalde.

şu anda dünyada en fazla insani yardım yapan ülke türkiye'dir. türkiye işte böyle şefkatli, güçlü bir devlettir. dünyada en fazla turist alan ülke haline geldik.

'rezervimiz 123 milyar dolar'

2002 yılında 28 milyar dolar döviz rezervimiz 123 milyar dolara çıktı. sayın kılıçdaroğlu diyor ki, 'bana bir dört yıl verin başka bir şey istemiyorum' diyor. hazinemizin dolu olduğunu biliyor; dört yılda harcayacak, sonra gidecek.

ssk'ya geldiğinizde az da olsa kurum kâr ediyordu. sekiz yıl kaldınız 1 katrilyondan fazla ssk zarar yaptı. dinleyin daha çok ders alacaksınız.

'çocuğunuzu 14 yaşındayken sgk’ya kaydettiniz'

ben başta olmak üzere bütün bakanlar kuruluna 'tabii sizin çocuklarınızın iş sorunu yok' dediniz, haksız şekilde istihdam edildiklerini söylediniz. bakın size bir belge göstereceğim. bakın o yıllarda sayın kılıçdaroğlu o dönem müsteşar yardımcısı. kılıçdaroğlu'nun oğlu 14 yaşında. 1 mart 1997. sgk'da bir düzenleme yapılıyor ve çocuğu okuldayken işe giriş çıkışı yapılıyor. şimdi bunu açıklayın. kızınız azime aslı kılıçdaroğlu. o dönemde 19 yaşında sadece başlamak için işe giriş çıkışı yapılıyor. zeynep kılıçdaroğlu. kendilerinden çok özür diliyorum ama onların suçu yok. sizin suçunuz.

sayın kılıçdaroğlu bu dosyayı size yollarım. eğer siyasete seviye getireceksek ailelerimizi bunun dışında tutalım. ama dönüp hükümete böyle eleştiriler getiremezsiniz.

saray tartışması

kılıçdaroğlu, sayın cumhurbaşkanımızla beni bir şekilde karşı karşıya getirme çabası içinde. çünkü kendisi sayın baykal'la nasıl bir serüven yaşadığını iyi bildiği için bizim de öyle olduğumuzu sanıyor. bizim cumhurbaşkanımızla ilişkimiz siyasetle başlamamıştır; siyasetle bitmez, ölümle de bitmez. bizim siyasi kültürümüzün ve ahlakımızın temel kavramı da vefadır.

bizim cumhurbaşkanımızla ilişkimiz siyasetle başlamamıştır; siyasetle bitmez, ölümle de bitmez. biz söz verdik mi mezara kadardır mezara. bir kere yenilgiyi hazmedemediniz bunu kabul edin. tabii sessiz, sakin kalacağımızı zannettiniz değil mi? susmayız. soru soran cevabını alır. 'cumhurbaşkanlığı sarayı ile ilgili neden açıklama yapmadınız' dendi. 6 kasım tarihinde başbakanlığa talimat verdim, uzun bir açıklama yapıldı. özeti iyi çalışın, seçimleri kazanın, beş sene sonra gidin oraya siz oturun. bunun için cumhurbaşkanlığını tartışma konusu yapmaya gerek yok.

ağaç eleştirisi

11 yılda 3 milyar 250 milyon fidan diktik ama tabii buradan yalova'da kesilen asırlık çınarları eksi olarak çıkarmak gerekecek. bilseydim bir gün daha beklerdim ama inşallah benim çağrım üzerine yapmamışsınızdır açıklamayı. yalova belediye başkanı, 'genel başkan'ın haberi vardır' diyor, siz 'yoktu' diyorsunuz. tabii benim başbakanlığımı tartışmaya açıyorsunuz ama belediye başkanınızla biraz daha koordinasyonunuz olursa tavsiye ederim faydalı olur. inşallah yakında her bir insan için bir ağaç dikeceğiz.7 milyar fidan dikeceğiz bu ülkeye.
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;