2015 Genel Seçimi

Davutoğlu'ndan koalisyon iddialarına yanıt

Başbakan Ahmet Davutoğlu İstanbul'da gazetecilerin sorularını yanıtlarken, şu ana kadar AK Parti ile ilişkilendirilen koalisyon formüllerinin 'temenni ya da yorum'dan ibaret olduğunu söyledi.

Konular: AKP, Türkiye
Başbakan Ahmet Davutoğlu İstanbul'da Darülaceze'deki iftar programına katıldı. [Fotoğraf:AA]

başbakan ahmet davutoğlu, eşi sare davutoğlu ile birlikte darülaceze'deki iftar programı öncesi gazetecilerin koalisyon tartışmalarıyla ilgili sorularını yanıtladı. başbakan davutoğlu, mhp genel başkanı devlet bahçeli'nin koalisyon açıklamalarına ilişkin yorumunun sorulması üzerine, "herkesle her şeyi konuşuruz. bu konuda da ahlaki, siyasi açıdan da en doğru yerde durmaya kararlıyız ama o günden bugüne muhalefet partilerinin liderlerinin kendi aralarında ya da diğer temsilcilerinin yaptığı açıklamalara baktığımızda, sanki bir iktidar paylaşımı varmış gibi bir tavır görüyoruz"" dedi. 'bu tavrın doğru olmadığını'  kaydeden başbakan, "ayrıca, değişik spekülasyonlarla bizim tutumumuzla ilgili verilmeye çalışılıyor, 'şu veya bu yönde karar alındı, adımlar atılıyor' diye. şunu açık bir şekilde ifade edeyim, ilk gün söylediğim şey bugün için de geçerlidir. biz resmi görev sayın cumhurbaşkanımız tarafından bize tevdi edildiği zaman da zaten çalışmalara başlayacağız. o ana kadar kapımız istişarelere ve herkese açıktır" ifadelerini kullandı. 

'kimseye kapımızı kapatmadık'

"bütün genel başkanlarla tam bir açık yüreklilikle konuşacağım. bunun dışında çıkan tüm haberler yorumdur. tabii ki bu yorumlar da yapılabilir. benim zikretmediğim hiçbir görüş ak parti'nin görüşünü temsil etmez. bunu dışında çıkan haberlerin tümü yorumdan ibarettir" diyen davutoğlu şöyle devam etti: 

"salı günü yeminle birlikte arkadaşlarımız kutsal göreve başlayacak. çarşamba ve perşembe günü gruplar halinde, beş grup halinde milletvekillerimizle istişare toplantıları yapacağım. daha sonra meclis başkanlığı seçimi olacak. ardından başkanlık divanı oluşması sonrası sayın cumhurbaşkanımız ifade ettiler, bize görevi tevdi edecek. şu ana kadar yapılanlar, söylenenler, bazıları temenni, bazıları zemin yoklama olabilir. ama o gün geldiğinde herkesin iyi niyetle ve samimice yaklaşmasını diliyorum. bu çerçevede sayın bahçeli'nin açıklamaları da olmak üzere esas olarak bu görüşmelerde netleşeceğini söyleyebilirim. bizim yaklaşımımız ise, kimseye kapımızı kapatmadık. işte ak parti şu partiyle anlaştı gibi açıklaamalar bazılar temenniden ibaret olabilir. nihai olarak kararı verecek olan ilgili kurullarımız ve kurullarımızın görevlendirmesi neticesinde benim." 

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;