Gülen örgütü soruşturmaları

Davutoğlu'ndan KPSS iddialarına açıklama

KPSS’de usûlsüzlük iddialarıyla ilgili ilk kez konuşan Başbakan Davutoğlu, "Çalınan sorularla elde edilen makamlar aynen GDO’lu ürünler gibidir" dedi.

Başbakan Davutoğlu, Ankara'da katıldığı açılış töreninde KPSS iddialarıyla ilgili konuştu. [Fotoğraf: AA]

ankara yenimahalle'deki gıda, tarım ve hayvancılık bakanlığı biyoteknoloji araştırma merkezi'nin açılış töreninde konuşan başbakan ahmet davutoğlu, 2010'daki kamu personeli seçme sınavı'nda (kpss) yapılan usûlsüzlük iddialarıyla ilgili ilk kez açıklama yaptı. davutoğlu, isim vermeden "paralel çete" dediği fethullah gülen cemaati'ni hedef aldı.

"mesele bilgiyi aktarmak değil, bilgiyi aktarmak ya da teknolojiyi taklit etmek değil. mesele bilgiyi yeniden üretebilmek ve kendi ürettiğiniz bilgi üzerinde teknolojiyi kurabilmek. hele hele bu günlerde hepimizi üzen bir konuyla da bunu ilişkilendirmek istiyorum. çalınan sorularla elde edilen makamlar aynen gdo’lu ürünler gibidir. bir sürü insanın hakkına, hukukuna tecavüz edeceksiniz kendi yakınınızı, tanıdığınızı bu sorularla bir yere getireceksiniz ve bu yolla devleti denetim altına almaya çalışacaksınız, işte bizim tam da ‘paralel çete’ dediğimiz husus bu. bilginin paralelini kuracaksınız. sorunun paralelini oluşturacaksınız. ve kendine has bir dünya kuracaksınız. biz buna izin vermedik, vermeyeceğiz. bilginin de gerçeğine saygı duyarız, sınavın da gerçeğinin sonuçlarına hepimiz saygı duyarız. ama bir öğretim üyesi olarak da ilk bilgiler bana geldiğinde ösym, kpss ile ilgili emin olun büyük hicap duydum, ıstırap duydum."

"ahlaktan soyutlanmış teknolojinin yaşama şansı yok"

"değil hoca, ya da bir öğrenci en ufak ahlaki eğitimi almış birisi nasıl böyle bir şeye tenezzül eder? nasıl böyle bir şeyi örgütler, nasıl böyle bir şey üzerinden mevki ve makama gelir ve bunu da içine sindirir? eğitim hayatının da devlet hayatının da en önemli ilkesi adalettir. adalet söz konusu olduğunda kendi oğlunuz, kızınız, kardeşiniz de hiç tanımadığınız vatandaşınız arasında eğer bir an ayırımcılık yaparsanız işte o anda gayreti de yok edersiniz, devleti de yok edersiniz, bütün bir ilkesel çerçeveyi de ayaklar altına alırsınız. bunu bilgi temelli bir teknoloji, teknoloji temelli bir ekonomi, verimlilik üzerine oturmuş bir sosyal hayat için... yine etik boyutu öne çıkartarak söylüyorum; etik boyuttan arındırılmış bilgi, ahlaktan soyutlanmış bilgi, ahlaktan soyutlanmış teknoloji, ahlaktan soyutlanmış bir teknolojinin yaşama şansı yoktur."

ankara cumhuriyet başsavcılığı'nın başlattığı kopya soruşturmasında, 82 şüpheli hakkında gözaltı ve yakalama kararı çıkarılmıştı. 14 ilde düzenlenen operasyonda 65 şüpheli gözaltına alınmıştı.

savcılık, 2010'daki kpss'de 100 ve üzeri net doğru yapan 3 bin 227 kişi bulunduğunu hatırlatarak bunlardan 616'sının halen devlet memuru olduğunu belirtmişti.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;