Türkiye

Davutoğlu'ndan 'TIR' görüntüleri tepkisi: Kirli bir oyunun içindeler

Başbakan Davutoğlu, MİT TIR'larındaki malzemelerin Bayırbucak Türkmenlerine gittiğini açıklayıp, görüntüleri yayınlayanlara ise "Tam da seçime giderken daha önce onlarca kez yayınlanan şeyleri tekrar çıkaranlar kirli bir oyunun içindeler" dedi.

Konular: Türkiye
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu İstanbul'un fethinin 562. yılı kutlamalarında konuştu. [Fotoğraf:AA]

başbakan ahmet davutoğlu, ak parti ankara mitinginde adana ve hatay'da durdulup aranan ve mit'e ait tir'lara ilişkin görüntülerin cumhuriyet gazetesinde yayınlanmasını değerlendirdi. başbakan davutoğlu, tir'lardaki malzeme için de "evet, hiç çekinmeden söylüyorum. o yardımlar bayırbucak türkmenleri'ne gidiyordu. dibimizde bir savaş olacak, orada da türkmen kardeşlerimiz, arap kardeşlerimiz, kürt kardeşlerimiz katledilecek; biz de seyredeceğiz öyle mi?" açıklamasını yaptı.  başbakan siyasi liderlerden gelen eleştirilere de "seçim yaklaşıyor hemen bir gazete tekrar mit tırlarını haber konusu yaptı. milliyetçilik iddiasında bulunan, devlete sahip çıktığını iddia eden bahçeli de bugün bunu eleştirmiş. bizim suriye'ye yaptığımız yardımları eleştirmiş. ona bir devlet dersi vereyim, devlet sırrını ifşa edenle işbirliği yapılmaz, bu bir casusluktur" dedi. 


başbakan, cumhuriyet gazetesini de isim vermeden eleştirirken, "bu yayını yapanlar tam da seçime giderken daha önce onlarca kez yayınlanan şeyleri tekrar çıkaranlar kirli bir oyunun içindeler. türkiye'yi uluslararası topluma şikayet ederek suçlu durumuna düşürmek istiyorlar. uluslararası toplum dediklerine yaranabilirler de mazlum suriye halkına bunu anlatabilirler mi? kılıçdaroğlu hesap versin. esed için bir şarkı besteleyen ve hatay'ı suriye sınırları içinde gösteren bir örgütün parçası olan birini hatay'dan liste başı yaptılar. hatay bize gazi mustafa kemal'in emanetidir. kimseye dokundurtmayız. aramızdaki fark bu" diye konuştu.

bahçeli: pkk'ya, pyd'ye silahlar verilmiş midir? 

mhp genel başkanı devlet bahçeli, bayburt mitinginde mit tir'larının görüntülerinin yayınlanmasını yorumlarken, “bu utanç verici durum türkiye'yi uluslararası toplumda suçlu ve mahcup durumuna düşürecektir. bayburt'tan soruyorum; erdoğan hangi yetkiyle eli kanlı gruplara silah sevkiyatı yapmış, ne gibi çıkarlar elde etmiştir? barzani'ye, pkk'ya, pyd'ye ağır silahlar verilmiş midir? davutoğlu'nun yaptık dediği piyade silahları kimlerin elindedir, hangi hasımları öldürmektedir? " diye sormuştu. 

kaynak: aa, dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;