Siyaset

Davutoğlu'nun seçim şarkısı

AK Parti, Başbakan Davutoğlu için hazırlanan seçim şarkısını tanıttı. "Kiziroğlu Mustafa Bey" adlı türkü Davutoğlu için uyarlandı. Şarkıyı Ayna grubu seslendirdi.

başbakan ahmet davutoğlu için hazırlanan ve 2015 seçimlerinde kullanılacak propaganda şarkısı, ak parti konya il kongresi'nde tanıtıldı. şarkı, "kiziroğlu mustafa bey" adlı türkünün uyarlaması. 
şarkının sözlerini erdoğan ve akp için daha önce seçim şarkıları yapan şarkıcı uğur işılak ve cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan'ın reklamcısı olarak bilinen erol olçak'ın şirketi arter birlikte hazırladı. şarkıyı kongrede sahneye çıkan ayna grubu seslendirdi.  
şarkının aralarında kürtçesi de olmak üzere değişik dillerde versiyonları hazırlandı. onlar da bu haftadan itibaren tanıtılacak 
davutoğlu için hazırlanan şarkının sözlerinde, başbakan'ın akademisyenliğine gönderme yapan 'hoca' vurgusu dikkat çekiyor. "reisle girdi kol kola" sözleri ile de cumhurbaşkanı erdoğan ile siyasi yol arkadaşlığının altı çiziliyor. şarkının sözleri şöyle:
 
derdi vatan, aşkı vatan, davutoğlu ahmet hoca.
geceyi gündüze katan adam kim, yiğit kim, doğru kim, dürüst kim?
davutoğlu ahmet hoca bir bilge adam, bir yiğit adam.
dualarla çıktı yola, umut yaydı sağ sola.
adam kim yiğit kim, doğru kim, dürüst kim, kim kim?
davutoğlu ahmet hoca bir bilge adam, bir yiğit adam.
reisle girdi kol kola, adam kim, yiğit kim, doğru kim, dürüst kim?
davutoğlu ahmet hoca bir bilge adam, bir yiğit adam.
bütün dünya tanır onu, tarihiyle yok sorunu.
tam bir osmanlı torunu, adam kim, yiğit kim, doğru kim, dürüst kim?
davutoğlu ahmet hoca bir bilge adam, bir yiğit adam.
bağrına bastı herkesi, birlik olmak meselesi.  
yeni türkiye'nin sesi, adam kim, yiğit kim, doğru kim, dürüst kim, kim kim?
davutoğlu ahmet hoca bir bilge adam, bir yiğit adam.
 
 
kaynak: al jazeera
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;