Türkiye

Defineciler göçük altında

Diyarbakır merkeze bağlı Kabahıdır Mahallesi'nde eski bir caminin temelini define için kazan beş kişi göçük altında kaldı. Dört kişi kurtarılırken kalan bir kişinin kurtarılması için çalışmalar sürüyor.

Konular: Türkiye
Göçük altında kalanları arama çalışmaları sürüyor. [Abdülkadir Konuksever / Al Jazeera Türk]

arama kurtarma ekiplerinin çalışması sonucu göçükten hasan yüce, ibrahim aycan ve edip narin ve kadri yücel sağ olarak çıkarıldı.

yarı beline kadar gömülü olan kadri yücel akşam saatlerinde çıkarılabildi.

ancak mehmet demir hâlâ göçük altında.

olaydan sonra bağlar kaymakamı ve arama kurtarma ekipleri kabahıdır köyüne gelerek çalışma başlattılar.

köylüler yaklaşık bir aydan beri eski caminin altının göçük altında kalan beş kişi tarafından define bulmak için kazıldığını söyledi.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;