Trabzonspor

'Değişimin fitilini ateşleyeceğiz'

Galatasaray maçında 4 futbolcusu kırmızı kart gören Trabzonspor'da başkan Muharrem Usta maçın bitiminden iki saat sonra basın toplantısı düzenledi. 'Bugün dönüşümün günüdür' açıklamasını yapan Usta muhataplarının hakem Bitnel değil Federasyon ve Merkez Hakem Kurulu olduğunu belirtti.

Konular: Spor, Futbol

muharrem usta "biz gönlümüz ve ciğerimizden biz gülüyoruz. alnımız dik. futbolun değişmeye ihtiyaç olduğu bir süreçten geçiyoruz. çok ağır ifadeler kullanılabilir elbette ama bu ülkede ağır ifadeler bir şeyler değiştirmiyor. en hafif tabiriyle bu gece 'utanç gecesi'.çocuklara öğretilen temel kelimeler vardır. o kelimelerden birisi onur'dur. bizim kalecimiz de onur. şeref, haysiyet... bunlar önemli kelimeler. çocukların hayat boyu sahip çıkması gereken kelimeler. buna çocuklara babalar öğretecek, hakemler öğretecek. şeref ile bitirilmesi gereken en ağır görev hayattır. insanın yalnız ekmeğe değil şerefe de ihtiyaç vardır. biz ülkede kamplaşma olmasın, insanlar mutlu olsun, kavga etmesin diye medeniyet için bir araçtır spor. ama ya bizim ülkemizde" dedi.

"muhatabımız hakem değil tff ve mhk'dir"

trabzonspor başkanı "'fifa kokartlı hakemimiz deniz ateş bitnel. fitness hocasıymışsın. git artık, oraya. git orada fitness hocalığı yap. burada durma. deniz ateş bitnel sorun sen değilsin. keşke öyle olsa. bu hava temizlense. bu iklime kimler ne şekilde sebep oluyor. bunun bu ülkede değişmesi gerekiyor. siz hangi güçle milyonlarca taraftarı olan anadolu'dan bir dünya markası çıkartan trabzonspor ile oynama cesaretini nereden buluyorsunuz. bu iklim değişmek zorunda. futbol federasyonu, mhk trabzon camiası yapmadan anlatın bunları. muhatap hakem değildir. tff ve mhk'dir." açıklamasını yaptı.

'siz bu ülkeyi tüm dünyaya rezil etmeyi nasıl başarıyorsunuz?'

"bbc, l'equipe, bild, the sun, daily mail tüm gazeteler salih dursun'u yazıyor. ben mhk ve tff'ye sesleniyorum. türkiye'yi dünyaya rezil etmeyi nasıl becerebiliyorsunuz?" diyen usta "hiç mi sorumluluk duygunuz yok. o makamlara gelenler, ilk başlta bahsettiğim 4 kelimeyi bir okumaları lazım. özel bir gayret içerisinde misiniz? benim isyanım trabzonspor'a yapılanlara değildir. biz buralarda kalkarız. ben bu hale getirenlere de isyanım. inşallah salih dursun'un o anını görürsünüz rüyalarınızda. benim bu söylediklerim trabzonspor ile ilgili değildir" diyen muharrem usta taraftarına ise "en ufak bir taşkınlık yapmayın. değişimin fitilini ateşleyen takım olmalıyız. bu ülkede bu düzen değişecek. 

'salih dursun haksızlığa isyanın sembolüdür'

'salih dursun haksızlığın sembolüdür. salih dursun'a tüm takımlar sahip çıkmalı. yarın başka bir gün olacak. hem trabzonspor hem de türk futbolu için. bir tiyatro izledik, ama kötü bir tiyatroydu. bu ülkede zekası olan milyonlarla kimse oynamaya kalkmamalı. bugünün kazananı trabzonspor olmuştur. türk futbolu olmuştur. penaltı olduğunda hami'ye haber göndermeye çalıştım olmadı. onur kaleden çıksın olmayan penaltı ne olacaksa olsun. ama o haberi ulaştıramadım" dedi.

muharrem usta "bugün dönüşümün günüdür. siz bunun mimarı olacaksınız" diyerek taraftarlara mesaj gönderdi.

basın toplantısında muharrem usta'nın yanında salih dursun da vardı. ama açıklama yapmadı.  

kaynak: al jazeera
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;