Basketbol

Demirel'in 23 yıllık dönemi sona eriyor

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Turgay Demirel, 23 yıllık görevini bugün itibariyle sonlandıracak. Demirel, FIBA Avrupa Başkanı ve FIBA Dünya Başkan Yardımcısı olarak kariyerine devam edecek.

Konular: Spor
Turgay Demirel aynı zamanda FIBA Avrupa'nın da başkanı [AA]

17 mart 1992'de başladığı görevi süresince 6 defa arka arkaya başkan seçilen turgay demirel'den boşalacak başkanlık görevine, bugün itibariyle seçimlere kadar harun erdenay getirildi.

görevinden ayrılan demirel, fiba avrupa başkanı ve fiba dünya başkan yardımcısı olarak kariyerine devam edecek.

demirel'in liderliğinde basketbol federasyonu, 2014 fiba kadınlar dünya şampiyonası'na ev sahipliği yaparak son 13 sene içerisinde hem erkek hem de kadın basketbol fiba kıtasal ve dünya şampiyonlarını düzenleyen ilk basketbol federasyonu oldu. fiba dünya sıralamalarında a milli erkek takımı sekizinci, a milli kadın takımı onbirinci ve birleşmiş kategoride onuncu sırada yer alıyor.

'12 dev adam' 2001 avrupa şampiyonası ve 2010 fiba dünya şampiyonası'nda gümüş madalya ile kürsüye çıktı. 'potanın perileri' 2011 ve 2013'te arka arkaya avrupa şampiyonası'nda madalya kazanmanın yanında, 2012'de tarihinde ilk defa olimpiyat vizesi alıp beşinciliği elde etti. 2014 fiba dünya şampiyonası'nda kendi taraftarlarının önünde dördüncü oldu.

turgay demirel, 17 mayıs 2014'de 8 oya karşı 40 oyla fiba avrupa başkanı olarak seçilmiş, 13 eylül 2014 tarihinde de fiba dünya başkan yardımcısı olmuştu.

turgay demirel şu aralar abd'de olduğu için devir-teslim töreni yapılmayacak. harun erdenay, 1 nisan'da tbf başkanlık koltuğuna oturacak.

demirel; tbf'nin internet sitesine "1992’den beri türkiye basketbol federasyonu’nun başkanı olarak görev yapmak benim için büyük bir onurdu ve bu dönemde türk basketbolu’nun elde ettiği benzersiz başarılarının bir parçası olmaktan dolayı büyük gurur duyuyorum. bundan böyle fiba avrupa başkanı ve fiba dünya başkan yardımcısı olarak türkiye, avrupa ve dünya’da sporumuzu daha da yüksek bir seviyeye taşımak için çalışmaya devam edeceğim.” ifadesinde bulunmuştu.

kaynak: dha ve al jazeera

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;