Çözüm süreci

‘Demirtaş çözüm sürecinin başarısını istemiyor’

Hükümet Sözcüsü Arınç, kendisini çözüm sürecini istememekle suçlayan HDP lideri Demirtaş’a benzer bir ithamla yanıt verdi: Çözüm sürecine ne kadar engel çıkarıldıysa bunlardan sorumlu olanların en başta geleni Selahattin Demirtaş’tır.

hükümet sözcüsü bülent arınç, bakanlar kurulu toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. arınç, kendisini çözüm sürecini istememekle suçlayan hdp genel başkanı selahattin demirtaş ve arınç’ın “akp-hdp ortak açıklaması olmaz” sözüne gönderme yapan pervin buldan’a yanıt verdi.

arınç, öcalan’ın çözüm süreciyle ilgili 10 maddelik önerilerinin hükümetin talebiyle yüzde 60 oranında değiştiğini de söyledi.

“demirtaş çözüm sürecinin başarıya ulaşmasını istemiyor”

arınç’a, demirtaş’ın kendisi ile ilgili “resmen olay bitsin diye elinden geleni yapıyor. barış sürecine bu kadar tahammülsüzse kendisine istifa etmesini tavsiye ederim.” sözü soruldu. arınç demirtaş’a şu sözlerle yanıt verdi:

“hdp legal bir partidir. ve çözüm sürecinde bizim partnerimizdir. onlarla müşterek çalışmayı hepimiz arzu ederiz. demirtaş çözüm sürecinin başarıya ulaşmasını isteyen birisi değildir. o önümüzdeki seçimler için verimli bir proje olarak görünüyor. hangi projelerin nasıl parlatıldığını çok iyi biliyorum. çözüm sürecine ne kadar engel çıkarılmışsa bunların başında gelen isim selahattin demirtaş'tır. bana antalya'dan bir şekilde çatarken bu konuşmayı izleyin. istanbul'da herkes memnun açıklama yaparken sayın demirtaş'ın çatma kaşları ortada.”

“bir kez gidip bir daha gidemeyenler var.”

arınç, demirtaş’ın sadece kendisi dışında başka kimseler tarafından da tutumu sebebiyle çemberin dışında tutulduğunu ve öcalan'ın, demirtaş'ı tutuklu bulunduğu imralı adasındaki görüşmelerde istemediğini şu sözlerle ima etti:

"cumartesi günkü açıklamada 3 hdp'li vekiller var. orada samimi olarak ellerinden geleni yapmaktadırlar. imralı heyeti içinde olanlar var. görüşmeye gidemeyenler var. bir kez gidip bir daha gidemeyenler var. çok özel bilgilere de sahibim ben."

“10 maddelik liste yüzde 60 değişti”

arınç, akp ve hdp’nin çözüm süreci ile ilgili ortak açıklaması olmayacağını söyledikten sonra, öcalan’ın silah bırakma çağrısı ortak açıklama ile duyurulmuştu. hdp milletvekili pervin buldan, arınç’a twitter üzerinden selam göndererek yanıldığını ima etmişti. arınç burada kastının 4 ekim’de getirilen ilk liste ile ilgili olduğunu ve bu listenin hükümet tarafından büyük oranda değiştirildiğini belirtti ve şunları söyledi:

“4 şubat’ta açıklanması gereken bu 10 madde neden 24 şubat’ta açıklandı. bize farklı yollardan ulaştırılmıştı ve kabul edemeyeceğimiz şeyler vardı. biz her geleni kabul edecek değildik.itiraz ettik bunun üzerine turizm gelişti maşallah. bir kısmı apar topar imralı’ya gitti, kimi kandil’e. bu 20 gün böyle geçti. bizim önümüze gelen ve kabul edilmesi gereken metin okunan metin değildir.4’ünde bu metni kabul etmiş olsaydın ben bunların hiçbirini söylemiş olmazdım. metnin yüzde 60’ı değişti. benim eleştirdiğim konu cumartesi okunan konu değildir. ben çok şükür ilkeli kararlı siyaset yapmayı seven bir insanım. ne demirtaş ne buldan 4 şubat'ta önümüze getirilen metin bu değil diyorsa benim sözlerim de o derece haklıdır.”

kaynak: al jazeera

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;