Selahattin Demirtaş

Demirtaş hakkında iddianame kabul edildi

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi. 43 yıldan 142 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

diyarbakır cumhuriyet başsavcılığınca yürütülen "terör soruşturması" kapsamında hdp eş genel başkanı selahattin demirtaş hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi. iddianamede, demirtaş'ın pkk/kck'nın yöneticisi konumunda bulunduğu, bu kapsamda örgütün "siyasi alan merkezi sorumlusu" şeklinde faaliyetlerini yürüttüğü, 6-8 ekim 2014'deki sokak olaylarının meydana gelmesinde hdp merkez yürütme kurulundan ve sonrasında yapılan açıklamanın etkili olduğu iddia edildi. iddianamede, demirtaş hakkında 43 yıldan 142 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

iddianamede, değişik tarihlerde demirtaş'ın katıldığı örgütün yasama organı konumunda olan demokratik toplum kongresi (dtk) içerisinde de yönetici sıfatıyla hareket ederek eylem ve işlemlerde bulunduğu iddia edildi.

demirtaş'ın değişik tarihlerde yaptığı birçok konuşmada terör, cebir ve şiddet olgusunu meşru gösterecek ifadelerde bulunarak pkk/kck'nın propagandasını yaptığı savunuşan iddianamede, 6-8 ekim 2014 tarihindeki sokak olaylarının meydana gelmesinde hdp merkez yürütme kurulundan ve sonrasında yapılan açıklamanın etkili olduğu da iddia edildi.

142 yıla kadar hapis istemi

demirtaş'ın üzerine atılı olan "terör örgütü yöneticiliği", "terör örgütü propagandası yapmak", "toplantı ve gösteri yürüyüşleri yasası'na muhalefet", "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik", "halkı kanunlara uymamaya tahrik", "suç işlemeye tahrik" ve "suçu ve suçluyu övme" suçlamalarıyla 43 yıldan 142 yıla hapis ile cezalandırılması talep edildi. 

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;