Gülen örgütü soruşturmaları

Demirtaş: Hükümet ve Cemaat suç ortağı

HDP Eş Başkanı Demirtaş, medya ve poliste Cemaat'e yönelik operasyonları Twitter üzerinden değerlendirdi. Demirtaş, hükümet ve Cemaat için "İkisi de suç ortağıdır. Biz ikisine de karşı bir yerde tarafız" dedi.

Demirtaş Twitter hesabından yaptığı açıklamada operasyona yönelik yorumlarını madde madde sıraladı. [Fotoğraf:AA]

hdp eş başkanı selahattin demirtaş, zaman gazetesi genel yayın yönetmeni ekrem dumanlı ile birlikte 31 ikişye yönelik cemaat operasyonunu değerlendirdi. demirtaş, hükümet ve cemaat'i eleştirip, "ne darbeciden ne de hırsızdan yana taraf olmak zorunda değiliz. ikisi de suç ortağıdır. biz ikisine de karşı bir yerde tarafız" ifadesini kullandı. 

demirtaş twitter hesabından yaptığı açıklamada operasyona yönelik yorumlarını madde madde sıraladı: 

  1. 17 aralık'ta ortaya dökülenler gerçek hırsızlık ve rüşvet belgeleriydi. ama bu belgeleri ortaya dökenler temiz eller savcı/polisi değildi.
  2. cemaatin siyasi amaçları için devleti kontrolü altına almak isteyen cemaatin savcı/polisiydi.
  3. cemaat 17 aralık operasyonlarını temiz toplum/temiz siyaset için yapmadı. hırsızın yerine geçmek için yaptı.
  4. bundan dolayı akp tabanının partisinin etrafında kenetlenmesine yol açtı. yerel ve cumhuraşkanlığı seçimlerinde sandıkta akp'den hesap ...
  5. ...sormamızı engellemiş oldu. böylelikle cemaat, hırsızı bizzat kendisi korumaya almış oldu.
  6.  şimdi bize düşen şey ne akp ne cemaat şiarıyla ikisinden de hesap sormaktır.
  7. ne darbeciden ne de hırsızdan yana taraf olmak zorunda değiliz. ikisi de suç ortağıdır. biz ikisine de karşı bir yerde tarafız.
  8. ben yine de anlamadım diyenler için 6 numaralı twit geçerlidir.
  9. ayrıca beni çok sert eleştirenler dahil hepinizi seviyorum, şapşikler.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;