2014 Yerel seçim

Demirtaş, hükümete ve cemaate yüklendi

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Cemaatlerin ticaret yapma, şirket kurma, devleti el altında yönetme, valiyi ve savcıyı yönetme diye bir hakkı yoktur. Milyarlarca dolar cemaatlerin işi değildir" dedi.

yova-demirtas
Selahattin Demirtaş, Hakkari adaylarıyla dayanışma yemeğinde bir araya geldi. [DHA]

selahattin demirtaş, seçim bölgesi hakkari’nin yüksekova ilçesinde partililerle dayanışma yemeğinde bir araya geldi, konuşmasının hedefinde hükümet ve gülen cemaati vardı.

konuşmasının büyük bir bölümünü 17 aralık soruşturmasına ayıran demirtaş, ak parti’nin büyük bir ders alması gerektiğini, ancak bu dersi chp, mhp gibi partilerin değil halkın vermesi gerektiğini söyledi.

türkiye’de yeni bir siyasetin önünün açılacağına değinen demirtaş, "akp istediği gibi bu topraklarda at oynatamayacağını görecek. türkiye toplumu artık despotik, baskıcı yaklaşımları kabul etmiyor. halkı azarlayan bir başbakanı bu toplum kabul etmez. rüşvet ve yolsuzlukla ilgili tek bir cümle kurmayan, onun öz eleştirisini ve hesabını vermeden bu başbakanı artık türkiye kabul etmez. bu başbakanı kabul etmez de, bu cemaati mi kabul eder? bunu da kabul etmez." dedi.

din ve islamiyet adına kim cemaat faaliyeti yürütüyorsa ona saygı gösterdiklerini ifade eden demirtaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"biz tam tersine devletin diyanetin din işlerine bulaşmasını istemiyoruz. din toplumun, cemaatlerin işidir. ama cemaatlerin ticaret yapma, şirket kurma devleti el altında yönetme, valiyi savcıyı yönetme diye bir hakkı yoktur. milyarlarca dolar cemaatlerin işi değildir. cemaatlerin işi ticaret değildir. tehlikeli olan budur.  yaptıkları hırsızlık, rüşvet ve yolsuzluk şu veya bu şekilde islamiyet’e mal edilecektir. onların bu çirkin davranışı yüzünden dünyanın her yerinde islami görüş tartışılacaktır. müslümanlar ayakkabı kutuları çelik kasalarla hırsızlık yapıyor diyecekler. bunlara ders vermek gerek."

"müslüman yalan söylemez"

hükümet ve cemaat arasında çıkan kavga sonucu gerçeklerin ortaya çıktığını söyleyen demirtaş, "yalan, dinimize göre en büyük günahlardandır. bunlar yıllardır yalan konuşuyorlar. bir birinin yalanlarının ve hırsızlıklarının üstünü örtüyorlar. dershane olayı ortaya çıkmasa, cemaat akp kavgası olmasa, cemaatçi savcılar bu yolsuzluk operasyonlarını yapmayacaktı. ikisi de ilkesiz davranmıştır. bunlar vicdanlıdır diyenlerin bu olan biteni iyi izlemesi gerek. bu cemaatlerin peşlerinden koşanların din adına aslında büyük bir şirketin değirmenine su taşıdıklarını görmeleri lazım. türkiye toplumunu artık bu hükümet ve onun destekçisi köstekçisi olanlar temsil edemezler’’ diye konuştu.

"kasalarımızda hakkımızda açılan davalar var"

demirtaş, partisinin rüşvet ve hırsızlıkla anılmadığını söyledi. "kasalarımızda, eurolar, dolarlar yoktur. bizim kasalarımızda hakkımızda açılan dava dosyaları ve iddianameleri var. bizim kasalarımızda başka da bir şey yoktur. bu güne kadar devletten bize gelen tek şey dava, tutuklama ve iddianame olmuştur. biz siyasetçiler olarak devletin başka şeyini görmemişizdir. sadece savcılar hakkımızda dava açtığında, devletin iddianamesini görüyoruz. onlar devletin her türlü rantını çıkarını rüşvetini yiyiyorlar. inşallah burunlarından fitil fitil gelir" dedi. 

dayanışma yemeğinin ardından demirtaş, kentten ayrıldı.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;