2015 Genel Seçimi

Demirtaş: İlk tartışılacak seçenek AKP-CHP koalisyonu olmalı

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, AKP'li bir koalisyon seçeneğinin içinde olmayacaklarını söyledi, "Teamüller gereği, AKP-CHP koalisyon seçeneği ilk tartışılması gerekendir" dedi.

Demirtaş seçim sonuçlarının belli olmasının ardından yaptığı ilk konuşmada AKP ile koalisyon kurmayacaklarını söyledi. [Fotoğraf: Güray Ervin / Al Jazeera Türk]

istanbul'dan ankara'ya giden hdp eş başkanı selahattin demirtaş atatürk havalimanı vip salonu'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı. akp ile koalisyonun içinde yer almayacaklarını tekrarlayan demirtaş, 'teamüller gereği, doğal olarak ilk tartışılması gerekenin akp-chp koalisyon seçeneği' olduğunu söyledi.

demirtaş'ın, bir gazetecinin “koalisyon için akp ya da bir başka partiye destek vermeyi düşünür müsünüz?" sorusuna verdiği yanıt şöyle:

"bütün bu gelişmeleri değerlendireceğiz. seçim sonuçlarını geleceğe dair planlamalarımızı tartışacağız. partimizin yetkili kurulları tamamını masaya yatıracak. biz üzerimizdeki sorumluluğu, yükü biliyoruz. türkiye'de kaosa, gerilime, güvensizliğe, istikrarsızlığa izin vermeyeceğiz. net olduğumuz durum şudur; biz akp'li bir koalisyon seçeneğinin içinde olmayacağız. öbür türlü nasıl bir seçenek ortaya çıkar, bütün bunları tartışacağız. fakat toplum birinci ve ikinci çıkan partiye bir sorumluluk, bir görev vermiş aslında. teamüller gereği de bunun ilk seçenek olarak tartışılması lazım. akp - chp koalisyon seçeneği ilk tartışılması gerekendir doğal olarak. bütün teamüller de bunu gerektirir. toplum da oy verirken bunu istemiş oldu. halk birinci ve ikinci partiyi bu şekilde şekillendirerek bir şeye işaret etmiş oldu. bu tartışmalar nasıl yürüyecek bir izleyelim bakalım. bizim hdp olarak halkın omzuna yüklediği görevin ve sorumluluğun farkında olduğumuzu ve taşıyacağımızı herkesin bilmesi  lazım."

bir basın mensubunun “size bir koalisyon teklifi gelirse" sorusuna ise demirtaş, "gelirse tartışırız" dedi.

"birlikte iyi salladık"

yine ankara'ya gitmek için orada bulunan chp istanbul milletvekili şafak pavey selahattin demirtaş'ı vip salonu önünde tebrik etti. pavey, demirtaş'a "birlikte iyi salladık diye düşünüyorum" derken, demirtaş da "umarım her şey daha iyi olacaktır. hep birlikte daha iyisini başarırız" şeklinde karşılık verdi.

kaynak: dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;