Türkiye

Demirtaş: MHP'li diye kıymetsizdir diyemezsiniz

Cuma günü Ege Üniversitesi'ndeki kavgada Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun öldürülmesini değerlendiren Demirtaş, "Bir kişi MHP'lidir diye kıymetsizdir diyemezsiniz" dedi.

Selahattin Demirtaş [Fotoğraf: AA / Arşiv]

hdp eş genel başkanı selahattin demirtaş, bağcılar'daki çağdaş esnaf sanayici ve işverenleri derneği'ni ziyaret etti. cuma günü izmir ege üniversitesi'ndeki kavgada fırat yılmaz çakıroğlu'nun öldürülmesini değerlendiren demirtaş, "bir kişi mhp'lidir diye kıymetsizdir diyemezsiniz. bir gençtir, annesi babası vardır. ateş düştüğü yeri yakar ama türkiye'nin tamamı bu tür olaylardan kaygı duyar, biz de hdp olarak bu tür olaylar olmasın diye çağrı yapmak isteriz" değerlendirmesini yaptı. 

hdp eşbaşkanı "kimliği, düşüncesi ne olursa olsun gençlerin öldürülmesi hepimizi üzüyor, derinden kaygılandırıyor. hepsi ana, baba evladıdır. annesinin, babasının, ailesinin acısı paylaştığımızı belirtmek istiyorum" diye devam etti. 

'molotof ve bonzai maddelerini çıkaralım'

demirtaş'a polise geniş yetkiler veren iç güvenlik paketine karşı çıktıkları için muhalefetin başbakan ahmet davutoğlu tarafından 'molotof koalisyonu' olarak nitelendirilmesi de soruldu. hdp eşbaşkanı, buna, ""başbakan ısrarla 'bonzai', 'molotof kokteyli' diyor. biz bu konuda yalan söylediğini, çarpıttığını ispatladık. paket 132 madde ancak iki maddesi molotof ve bonzaidir. peki geri kalan 130 madde nedir? başbakan niye bunları konuşmuyor? eğer derdi bonzai ve molotof ise o iki madde kalsın, geri kalan 130 maddeyi geri çeksinler, çıkaralım. ama o 130 maddede ne var? bunları niye anlatmıyorlar? efendim biz molotofu, bonzaiyi savunuyormuşuz, bunların hepsi yalan. molotof suç değilmiş! molotofa 20 yıl ceza veriliyor. ülkenin şu anda molotof gibi bir sorunu yok. yalancı bir başbakan ve onu destekleyen bir cumhurbaşkanı sorunu var. en büyük sorunumuz budur" diye sordu. 

kaynak: dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;