2014 Cumhurbaşkanlığı seçimi

Demirtaş rakiplerini aradı

HDP'nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan'ı arayarak tebrik etti. Demirtaş, İhsanoğlu'yla da bir telefon görüşmesi yaptı.

İhsanoğlu gazetecilerin sorularını "Bende söz bitti" diye yanıtladı. [Fotoğraf: DHA]

hdp'den yapılan yazılı açıklamaya göre demirtaş cumhurbaşkanı seçiminde elde ettiği başarı dolayısıyla erdoğan'ı arayarak tebrik etti. demirtaş, ayrıca cumhurbaşkanı adayı ekmeleddin ihsanoğlu ile de telefonla görüştü.

ekmeleddin ihsanoğlu seçim günü sonuçlar belli olduktan sonra "seçime katılan diğer iki adaya sonuçların hayırlı olmasını diliyorum. demokrasimiz için bu hayırlı bir netice olsun ve sayın başbakan'ı tebrik eder, başarılar dilerim" demişti. 

'bende laf bitti'

ihsanoğlu'na seçimden sonraki ilk günününde de basın mensuplarının sorularıyla karşılaştı. ihsanoğlu yeniköy'deki evinden ayrılırken gazetecileri karşısında görünce "bende laf bitti" dedi. ihsanoğlu seçim sonuçlarının açıklandığı gün yaptığı konuşmaya atıfta bulundu: 

"dün söyleyeceklerimin hepsini söyledim. hiç ilave edecek bir şey yok. hepinize teşekkür ediyorum. gösterdiğiniz ilgiye teşekkür ederim. halkımıza, oy verenlere, vermeyenlere teşekkür ederim. çok mutluyum. allah hayırlı uğurlu etsin milletimize." 

ihsanoğlu ardından danışmanlarıyla birlikte kendisini bekleyen minibüsle evinin önünden ayrıldı.

kaynak: anadolu ajansı ve dha


 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;