Suriyeli Mülteciler

Demirtaş: Referandum diyerek haksızlık yaptım

Suriyelilere vatandaşlık verilmesini referanduma götürmeyi teklif eden HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, bu önerisi ile ilgili 'yanlış yaptım' dedi. Demirtaş, "Referanduma götürelim diyerek bu insanlara haksızlık yaptım. Referandum temel hak ve özgürlüklerde olmaz" diye konuştu.

hdp eş genel başkanı selahattin demirtaş, partisinin izmir teşkilatınca inciraltı'nda düzenlenen 'dayanışma yemeği'nde konuştu. demirtaş, suriyelilere vatandaşlık verilmesinin referanduma götürülmesi yönünde bir gün önce yaptığı açıklamayla ilgili, "parlamento grup toplantımızda yaptığım bir yanlışı da düzeltmek istiyorum: partimizin resmi politikası olmayan bir durumu ben yanlış ifade ettim. referanduma götürelim diyerek bu insanlara haksızlık yaptım. referandum temel hak ve özgürlüklerde olmaz" dedi. 

demirtaş, salı günü grup toplantısında yaptığı konuşmada, "suriyelileri vatandaşlığa alacağız' diyorlar. çok güveniyorsan kendine referanduma götür. bakalım halk ne diyecek" şeklinde konuşmuştu.

bu ifadesi ile ilgili 'yanlış yaptığını' ifade eden demirtaş, suriyelilere öncelikle mülteci statüsü verilmesi gerektiğini söyledi. 

"öncelikle suriye'den gelen insanlara mülteci hakkını vermemiz lazım. mülteci statüsü demek çalışma, oturma, eğitim, sağlık hakkının kazanılması demek. bundan sonra arzu eden, koşulları taşıyan herkes türkiye cumhuriyeti vatandaşı olabilmelidir suriyeli, iraklı, afganistan, pakistan, somalili, kim gelmişse ülkemize. ülkemiz onların da vatanıdır."

demirtaş, bu konuda göç bakanlığı kurulması teklifini de getirdi.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;