2014 Yerel seçim

Demirtaş: Sessiz kalmayacağız

BDP Eş Genel Başkanı, seçimde hile yapıldığı iddialarıyla ilgili yazılı açıklama yaptı, "Elde ettiğimiz başarı ve kazanımları halkın elinden almaya dönük girişimlere karşı sessiz kalmayacağız" dedi.

demirtas
Demirtaş "Kafasından halen hile, aldatma ve kirli tezgahla sonuç almayı geçirenler bu tutumumdan derhal vazgeçmelidir" dedi. [Aljazeera]

yerel seçimlerin ardından oyların yeniden sayılmasıyla ilgili açıklama yapan bdp eş başkanı selahattin demirtaş, "halkımızın kendi iradesine karşı gösterdiği sahiplenme son derece meşru ve takdire şayandır. halkın hakkını arayan duruşuna yönelik gerçekleştirilen hükümet şiddeti derhal durdurulmalıdır" dedi. 

olanlar karşısında sessiz kalmayacaklarını söyleyen demirtaş yazılı açıklamasında şu sözlere yer verdi:

"partimizin elde ettiği seçim sonuçlarına itiraz edilen hiçbir yerde halkımız kesin sonuç elde edilinceye kadar asla sessiz kalmamalı, gerekirse geceyi sayımın yapılacağı yerlerde sabahlayarak geçirmelidir. her yerde kitlesel ve kararlı bir duruşla, direnen yerlerdeki halkımıza sahip çıkılmalı ve yalnız bırakılmamalıdır."

demirtaş "kafasından halen hile, aldatma ve kirli tezgahla sonuç almayı geçirenler aklını başına alıp bu tutumumdan derhal vazgeçmelidir" ifadelerini kullandı.

kaynak: al jazeera 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;