Kürt sorunu

Demirtaş: Siviller için özür dilemelidirler

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde ikisi bebek biri çocuk 6 kişinin hayatını kaybettiği PKK saldırısıyla ilgili olarak "Çınar saldırısını yapanlar; kadınlar, bebekler ve siviller için çıkıp kamuoyundan özür dilemelidirler" çağrısını yaptı.

diyarbakır'ın sokağa çıkma yasağı bulunan sur ilçesi'nde yaşanan çatışma sırasında ilçe merkezinde sağlık hizmeti vermeleri engellendiği gerekçesiyle büyükşehir belediyesi önünde oturma eylemi yapan doktor ve sağlık çalışanlarını ziyaret eden hdp eş genel başkanı selahattin demirtaş, burada gündeme dair açıklamalarda bulundu.

çınar'da yaşanan saldırının, kimler tarafından yapıldığını bilmediklerinisöyleyen demirtaş, "üstlenen çıkar mı ya da sorumluları devlet tarafından tespit edilir mi? bilmiyoruz. ama orada katledilen sivil, bebek, çocuklar için bunu yapanların çıkıp, açıkça kamuoyundan özür dilemesi lazım. hükümet bunu yapabilir mi? cizre'deki ve diğer yerlerdeki bebek, çocuk, sivil katliamları için yapamaz, kabul bile etmiyor. ama çınar'da kim yaptıysa, cizre'de kim yaptıysa, silopi'de, sur'da, silvan'da yada başka yerde özür istemek, özür dilenmesini beklemek, halk olarak, toplum olarak beklemek hepimizin hakkıdır. bir daha böyle şeylerin yaşanmayacağına dair bir özür beklemek hepimizin hakkıdır" dedi.

devletlerin ve hükümetler hata yapabiliceklerini bu işin doğasında bunun olduğunu söyleyen demirtaş, şöyle dedi: "yanlış olan hatada ısrardır, hatayı kabul etmemektir. işte hükümet uzun süredir vahim hatalarda ısrarcı davranıyor. eksikliklerini, yetmezliklerini, yanlışlıklarını kabul etmek yerine bunu dile getirenleri düşman ilan ediyor. emrindeki yargıyı harekete geçiriyor ve ülke biranda bir veya iki yada 3 kutuba ayrılıp, kamplaşıp birbirine düşmanca bakan toplum, halk haline gelebiliyor. bunu yapan işte iktidarın kendisidir." 

diyarbakır'ın çınar ilçesinde pkk'lılar, perşembe günü içinde polis lojmanının da bulunduğu ilçe emniyet müdürlüğü'ne önce bomba yüklü araç, ardından da roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlenmişti.

saldırıda polis lojmanında bulunan ikisi bebek biri çocuk ve biri de polis memuru olmak üzere 6 kişi hayatını kaybetmişti. saldırıda 39 kişi de yaralanmıştı. 

kaynak: dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;