Selahattin Demirtaş

Demirtaş’a 'özerklik' soruşturması

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP lideri Selahattin Demirtaş hakkında "özerklik" ve 6-8 Ekim olaylarıyla ilgili açıklamaları nedeniyle soruşturma başlattı. Diyarbakır'da da DTK'daki konuşmaları nedeniyle Demirtaş hakkında soruşturma açıldı.

ankara cumhuriyet başsavcılığı, halkların demokratik partisi (hdp) eş başkanı selahattin demirtaş hakkında "özerklik" ve 6-8 ekim olaylarıyla ilgili açıklamaları nedeniyle soruşturma başlattı.

ankara cumhuriyet başsavcılığı basın suçları soruşturma bürosu, demirtaş'ın "özerklik" konusundaki açıklamaları ile "kobani bahanesiyle isyan çağrısında bulunduğuna" yönelik yazılı basında çıkan haberleri ihbar kabul etti.

soruşturma, türk ceza kanunu'nun "anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar"a ilişkin maddeleri ile "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" ve "suçu ve suçluyu övme" suçları kapsamında açıldı.

resen soruşturma başlatan büro, soruşturma evrakını ankara cumhuriyet başsavcılığı parlamenter suçlar bürosu'na gönderecek.

diyarbakır'da da soruşturma

diyarbakır cumhuriyet başsavcılığı da, hafta sonu dtk tarafından düzenlenen olağanüstü genel kurul’da yaptığı "özerklik" konuşmaları nedeniyle hdp eş genel başkanı selahattin demirtaş, milletvekilleri sırrı süreyya önder ve selma irmak ile hatip dicle, kamuran yüksek ve sabahat tuncel hakkında soruşturma başlattı.

başsavcılık, milletvekilleri selahattin demirtaş, sırrı süreyya önder ve selma irmak için hazırlanan fezlekeyi görüşülmek üzere adalet bakanlığı’na gönderirken, selma irmak, hatip dicle ve kamuran yüksek hakkında da soruşturma açtı.

"açıklamaları yok hükmünde"

twitter hesabından açıklamalar yapan adalet bakanı bekir bozdağ, demirtaş'ın "hendek, barikat, tuzak, mayın, bomba, silah, bölücü teröristler ve terör örgütünün sözcülüğüne soyunduğunu" savundu.

demirtaş'ın "bölücü terör örgütünün bölücü hedeflerini açık ve net ifade ettiğini, bu açıklamalarının ihanet ve suç oluşturduğunu" belirten bozdağ, açıklamaların yok hükmünde olduğunu ifade etti.

bakan bozdağ'ın mesajları şöyle:

"demirtaş, hür demokratik zeminde parlamentoda siyaset yerine kirli terör siyasetine sahip çıkmış, bölücülüğünü açıkça itiraf etmiştir. türkiye'nin bölünmez bütünlüğü, bölücü terör örgütüne, bütün hainlere ve onları kullanan ağababalarına rağmen korunmuştur, korunacaktır. bölücü terör örgütü ve onların destekçileri, değil yüz yıl yüzlerce yıl geçse de bu amaçlarına ulaşamayacaktır. türkler ve kürtler arasında bin yıldan fazladır süren kardeşlik hukuku, tarih ve kader birliği, her türlü ayrılıkçılığın panzehiridir. onlarca senedir türkler ile kürtler arasında kardeş kavgası çıkartmayı başaramayan bölücü terör örgütü, bundan sonrada başaramayacaktır. bölücü terör örgütü ve destekçileri bilmeli ki; bin yıllık türk-kürt kardeşliğini, hiç bir güç yok edememiştir, edemeyecektir."

kaynak: al jazeera ve aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;