Gülen örgütü soruşturmaları

Demirtaş'tan 17 Aralık yorumu

BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş Cemaat'in çıkarı zedelenene kadar 10 yıl boyunca iktidarın yolsuzluklarını görmezden geldiğini öne sürdü. 'İkisinin de canı cehenneme' dedi.

Konular: BDP
Demirtaş, Kulu'da partisinin seçim bürosunu açtı [Al Jazeera]

barış ve demokrasi partisi eş başkanı selahattin demirtaş, konya'da partisinin seçim çalışmalarına katıldı. demirtaş, konuşmasında yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda karşı karşıya gelen hükümeti ve fethullah gülen cemaati'ni eleştirdi. demirtaş, "taraf tutmak zorunda mıyız? ikisinin de canı cehenneme" diye konuştu. 

"bizim parayı ne yaptığımız belli, sizin değil"

başbakan erdoğan'ın bdp'li belediyeler için"parayı ne yaptıkları belli değil" dediğini hatırlatan bdp eş başkanı, "bizim parayı ne yaptığımız belli de sizin değildi, şimdi ortaya çıktı" dedi.

gerçek bir soruşturma yapılsa ak parti'nin bir çok il ve ilçede yolsuzluklarının ortaya çıkacağını da savunan demirtaş, "şimdi cemaat taciz atışı yaptı. bunlar da panik halinde tasfiyeye başladı. buradan cemaatçilere sesleniyorum. sizin okuduğunuz kur'an-ı kerim, hırsızlıkları 10 sene görmezden mi gelin, çıkarınız ne zaman zedelenirse o zaman ortaya çıkarın mı yazıyor? bediüzzaman'ın hırkasının cebi yoktu, bir tek kefen parası vardı. siz onun takipçisi olamazsınız, hazreti muhammed'in yolundan yürüyorum diyemezsiniz" dedi. 

'5 ayrı devlet'

paralel devlet tartışmalarını da gündeme getiren bdp eş başkanı, "eskiden bizi bir tek polis kamerası izlerdi şimdi 5 ayrı kamera izliyor. 5 ayrı devlet var. bir devlet yok onun içinde bir devlet, onun içinde bir devlet var. hangisi bizim muhatabımız bilmiyoruz. hepsinin derdi iktidarı ele geçirip baskı kurmak" dedi. 

"bugüne işbirliğiyle kardeş kardeş yaptılar. hoca daha fazla isteyince başbakan panikledi. başbakan daha fazla vermeyince hoca bedduaya başladı. " diye konuşan demirtaş, eski derin devletin yerini "yeşil derin devlet, yeşil ergenekon" olarak nitelediği cemaatin aldığını öne sürdü. 

demirtaş kulu'nun ardından geçtiği yeniceoba'da kalabalık bir grup tarafından karşılandı. demirtaş daha sonra konvoyla cihanbeyli'ye geçti.  

kaynak al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;