Türkiye

Demirtaş'tan "Fırat'ın batısı" tepkisi

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Başbakan Davutoğlu'na seslenerek sarf ettiği "YPG Fırat'ın batısına geçecek, sen de mal mal bakacaksın" şeklindeki sözleri için "Söyleyeceğim şeyi açıkça söylemişim" dedi.

hdp eş genel başkanı selahattin demirtaş, başbakan ahmet davutoğlu'nun 'fırat'ın batısı'na pyd geçmeyecek" sözlerine yönelik olarak, dün katıldığı bir etkinlikte "ypg fırat'ı geçecek, sen de mal mal bakacaksın" dedi. demirtaş'a bu sözleri bugün katıldığı bir başka toplantıda soruldu. demirtaş, "söyleyeceğim şeyi açıkça söylemişim" ifadesini kullandı.

selahattin demirtaş beyoğlu'nda bir otelde süryani, rum, ermeni ve yahudi toplumunun temsilcileriyle kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. toplantının basına açık kısmında bir konuşma yapan demirtaş daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

selahattin demirtaş'a başbakan ahmet davutoğlu'nun katıldığı bir televizyon programında "'fırat'ın batısına pyd geçmeyecek. geçtiği anda da vururuz' dedik. 2 kere de vurduk" açıklamalarına yönelik söylediği "ypg fırat'ı geçecek, sen de mal mal bakacaksın" sözleri hatırlatıldı.

bu kez "bön bön" dedi

bununla ilgili ne söylemek istediğinin sorulması üzerine, demirtaş, "söyleyeceğim şeyi açıkça söylemişim" diyerek şöyle devam etti:

"cerablus işid'in elinde ve çok memnunlar. daha önce telabyad işid'in elindeydi ve yine başbakanın itirazı yoktu. şimdi pyd toplanıp, hep birlikte kararlar alıp 'işid'i buradan çıkaracağız, uluslararası koalisyon güçlerinin desteğiyle ilerleyeceğiz ve işid'i buradan temizleyeceğiz' diyorlar. peki bizim ülkenin başbakanı 'fırat'ı geçerseniz vururuz, 2 defa vurduk' diyor. yani işid'in üstüne giderseniz biz sizi vururuz diyor. ben de dedim ki orasın senin tapulu arazin değil, hadi bizi burada kendi kulun gibi görüyorsun, bakıyorsun da oradaki kürdün sana ne zararı var. orada ermeni'nin, arap'ın bir araya gelmiş toplulukların sana ne zararı var. tarihin bazı dönemlerinde öyle akışı vardır ki engelleyemezsiniz. su akar yatağını bulur. fırat'ın suyu da akacak ve yatağını bulacak. pyd, işid'i cerablus'tan çıkaracak ve oraya geçecek. ve davutoğlu sen de öyle 'bön bön' bakacaksın. yapacak bir şeyin yok. yapabileceğin en önemli şey oradaki insanların uzattığı dost elidir. yoksa buradan bakacaksınız."

türkiye'de 20 milyon kürdün yaşadığını belirten demirtaş "en az onun kadar da onların dostu var bu ülkede. aslında bu ülkenin yarısına parmak sallamış oluyorsunuz. biz pyd'yi terörist örgüt olarak görmüyoruz. nasıl bir terörizm uyguladılar, kime uyguladılar. türkiye'ye karşı bırakın saldırıları en küçük saygısızları yok. bunlar işid'e 'öfkeli çocuk', pyd'ye ise 'terörist' diyorlar. bunu kabul etmemiz mümkün değil. bu yanlışı türkiye'nin uzun süre uygulama şansı yok"  dedi.

kaynak: dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;