HDP

Demirtaş'tan önce yemin, sonra açıklama

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, Meclis'te yemin ettikten sonra basın toplantısı düzenledi. Demirtaş, Başbakan Davutoğlu ile yapacağı görüşmede, sokağa çıkma yasağı uygulanan ilçelerde yaşananları gündeme getireceğini söyledi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş TBMM Genel Kurulu'nda yemin etti. [Fotoğraf: Zahidin Köşüş / Al Jazeera Türk]

hdp eş genel başkanı selahattin demirtaş, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. güneydoğu'daki bazı ilçelerde uygulanan sokağa çıkma yasaklarına değinen demirtaş, "11 çocuklu bir kadının cenazesinin başına bir keskin nişancı dikip o cenazenin eve alınmasını önlemek nasıl bir insanlıktır?" dedi ve bu durumu başbakan davutoğlu ile yapacağı görüşmede gündeme getireceğini söyledi. demirtaş, davutoğlu'na "cenazelere bunu yaparak ne elde etmek istiyorsunuz?" diye soracağını söyledi. selahattin demirtaş, meclis'ten çekilme gibi bir gündemleri olmadığını ve olmayacağını da belirtti.

demirtaş, "göz göre göre bu kadar cinayet işleten bir siyasi anlayış yeni anayasa ile ilgili ne söyleyecek, merak ediyoruz" diye konuştu.

hdp lideri, özellikle hükümetin tepkisini çeken rusya ziyaretiyle ilgili ise, "tam olarak kime ihanet etmiş olduk? yanlış dış politikaya karşı çıktık diye neye ihanet etmiş oluyoruz? lavrov, türk dışişleri bakanı ile görüşmek istese görüşmeyecekler mi? asıl ülkeye ve kendi verdikleri sözlere aykırı" ifadelerini kullandı.

demirtaş geçtiğimiz çarşamba günü, rusya'nın başkenti moskova'ya giderek rus dışişleri bakanı sergey lavrov ile görüşmüştü. türkiye ile rusya arasında, türk hava sahasını ihlâl ettiği için düşürülen rus uçağı nedeniyle kriz yaşanıyor.

yemin etti

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş TBMM Genel Kurulu'nda yemin etti.
[[Fotoğraf: AA]]

hdp eş genel başkanı selahattin demirtaş, 1 kasım seçimlerinin ardından meclis'te yapılan yemin törenine rahatsızlığı nedeniyle katılmamıştı. demirtaş cuma günü meclis genel kurulu'na katılarak, hdp'li pervin buldan'ın yönettiği oturumda yemin etti. metni değiştirdiği için yemini geçersiz sayılan hdp ağrı milletvekili leyla zana ise cuma günü de yeminini tekrarlamadı.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;