Kültür-Sanat

'Demokratik Lüks' açılıyor

Sanatçı ve akademisyen Hüseyin Bahri Alptekin'in restospektif sergisi 'Demokratik Lüks' Rampa sanat galerisinde başlıyor.

Konular: Kültür-Sanat
Hüseyin Bahri Alptekin, 1990'lardan günümüze bir bakış sunuyor.

hüseyin bahri alptekin, sadece bir sanatçı olarak değil aynı zamanda akademisyen, yazar, düşünür ve küratör olarak da türkiye'nin sanat yaşamına katkılar sunmuş önemli isimler arasında. 2007 yılında hayatını kaybeden alptekin'in anısına oluşturulan 'demokratik lüks' sergisi 2 eylül'de rampa'da ziyarete açılacak.

türkiye ile aynı zamanda belçika'da da alptekin'e ait bir seçki m hka güncel sanat galerisinde sergilenecek. 14 kasım'a kadar devam edecek olan 'demokratik lüks'te, hüseyin bahri alptekin'in 1990'lı yılların başından itibaren ürettiği enstalasyonlar, fotoğraflar, video ve kolajların yanı sıra, heykel ve neon metinler de yer alıyor.

bir sanatçının milenyum öncesinde, milenyuma bakışı, milenyuma hazırlığını yansıtmasının yanında, alptekin'in üzerine birçok makalenin yazıldığı 'deniz fili seyahat acentası' da sergi kapsamında görülebilecek. 'deniz fili seyahat acentası', jules verne'in 'inatçı keraban'da izlediği rotayı, sanatçılar arasındaki etkileşime katkıda bulunmak amacıyla hüseyin bahri alptekin'in yorumuyla karadeniz'de yüzer bir laboratuvar kurma arzusunu anlatıyor.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;