Kürt sorunu

Demokratikleşme paketi açıklanıyor

Başbakan Erdoğan, 'birçok kesimi şaşırtacak' dediği kapsamlı düzenlemeyi Pazartesi günü ilan edecek. Paket, Kürtlerden Alevilere, azınlıklardan başörtüsü mağdurlarına kadar toplumun önemli bir bölümünü yakından ilgilendiriyor.

Konular: Türkiye
Erdoğan, açıklayacağı paketin son olmayacağını ve demokratikleşme yolunda başka adımlar da atacaklarını söyledi [AFP-Arşiv]

türkiye'de başta kürt sorunu olmak üzere pekçok alanda düzenleme getirmesi beklenen "demokratikleşme paketi" 30 eylül pazartesi günü bizzat başbakan erdoğan tarafından açıklanacak. başbakanlık yeni bina'da yapılacak açıklamanın başlama saati 11. 

başbakanlık basın merkezi'nin duyurusuna göre, açıklama simültane olarak ingilizce ve arapça dillerine de çevrilecek. erdoğan'ın açıklaması sırasında salonda tüm bakanlar da hazır bulunacak. 

demokratikleşme paketi kamu düzeni ve güvenliği müsteşarlığı'nın koordinasyonunda hazırlandı. 

başbakan tayyip erdoğan, paketle ilgili olarak 26 eylül'de konuştu ve 'yapacağımız açıklama belki birçok kesimi şaşırtabilir' demişti. 
erdoğan'ın açıklayacağı paketin kürt sorunu, alevilerin ve azınlıkların hakları ile kamuda başörtüsü serbestisi konusunda yeni ve özgürlükçü düzenlemeler getirmesi bekleniyor. 
birçok kesim beklenti içinde
kürt siyasal hareketinin, ana dilde eğitim, seçim barajının kaldırılması ya da düşürülmesi, kck tutuklularının serbest bırakılması, ifade özgürlüğünün genişletilmesi gibi talepleri bulunurken cemevlerine yasal statü alevilerin, vakıf ve mülklerin kendilerine iade edilmesi de azınlıkların istekleri arasında. 
çözüm sürecinde önemli adım
demokratikleşme paketi, pkk ile hükümet arasında kürt sorununa çözüm için başlayan görüşmelerin yaklaşık 10 ay sonrasında açıklanıyor. 
ak parti hükümeti, paketin 'pkk istediği için' çıkarılmadığını belirtiyor. 
erdoğan, “kimsenin dayatmasıyla  değil, sözünü verdiğimiz için, şartlar oluştuğu için ve artık engeller ortadan kalktığı için bu paketi hazırladık.” diyor. 
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;