Hava Durumu

Deniz ve havada fırtına engeli

Marmara'da fırtına sebebiyle birçok sefer iptal edildi. THY de kuvvetli lodos nedeniyle bazı seferlerini iptal etti. Meteoroloji Batı Karadeniz, Marmara ve Kuzey Ege bölgeleri için tam fırtına uyarısında bulundu.

Konular: Hava Durumu, Türkiye
İstanbul'un yüksek kesimlerinde gece saatlerinde kar yağışı bekleniyor. [Fotoğraf: Güray Ervin - Al Jazeera]

marmara bölgesi'nde etkili olan fırtına, deniz ve hava ulaşımında iptallere ve aksamalara sebep oluyor. meteoroloji genel müdürlüğü batı karadeniz, marmara ve kuzey ege bölgeleri için tam fırtına uyarısında bulundu. meteoroloji'ye göre yarın sabah saatlerinden 2 ocak'a kadar marmara, kuzey ege ve batı karadeniz bölgelerinde tam fırtına görülecek.

istanbul'da çatalca, arnavutköy, beykoz'un köyleri ile sarıyer ve kartal'ın yüksek kesimlerinde geceden itibaren kar yağışı bekleniyor.

meteoroloji 4. bölge müdürlüğü, muğla geneli ile antalya'nın doğu ilçelerinde yer yer kuvvetli  yağış uyarısı yaptı. meteorolojinin açıklamasına göre rüzgâr iç kesimlerde güney yönlerden zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde esecek. denizlerde ise rüzgâr güney ve güneybatıdan 4 ila 6, bodrum-fethiye arasında ve öğleden sonra antalya körfezi'nde 5 ila 7 kuvvetinde esecek. dalga yüksekliği 1,5 ila 3,5 metre civarında olacak.
thy'den sefer iptali

atatürk havalimanı'nda bugün beklenen kuvvetli lodos nedeniyle türk hava yolları (thy) bazı seferlerini iptal etti. thy'nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, atatürk havalimanı'ndan ankara, antalya, budapeşte, zagreb ile tel aviv'e yapılması planlanan karşılıklı seferlerin iptal edildiği belirtildi. 

çanakkale'de de fırtına

fırtına çanakkale boğazı'nda da ulaşımı aksatıyor. geceden beri hızını arttıran fırtına nedeniyle gelibolu-lapseki, geyikli- bozcaada ve gökçeada-kabatepe arasındaki araba vapuru seferleri durduruldu. rüzgârın hızını azaltmasının ardından gelibolu-lapseki hattındaki iskelelerde bulunan araba vapurları yeniden araç ve yolcu taşımacılığına başladı.

çanakkale boğazı'ndan geçen transit gemilere sunulan pilotaj hizmetine yeniden başlandı. gökçeada-1 feribotu saat 19.00'da çanakkale'den gökçeada'ya sefer yapacak.

boğazdaki deniz ulaşımı çanakkale-eceabat ve çanakkale-kilitbayır arasındaki araba vapuru ve feribot seferleriyle de sürdürülüyor.

sarıçay'da bağlı bulunan bazı balıkçı teknelerinin kuvvetli rüzgâr nedeniyle halatları koptu. teknelerin tekrar yerine bağlanması için itfaiye ekipleri çalışma başlattı. bu sırada birçok balıkçı teknesinde hasar oluştu.

ido'nun iptal edilen seferleri

istanbul şehir hatları'nın üsküdar-beşiktaş, kadıköy-kabataş ve kabataş-kadıköy-adalar seferleri lodos nedeniyle karşılıklı olarak yapılamıyor. 

istanbul deniz otobüsleri (ido) internet sitesinden yapılan duyuruda, pazartesi öğleden sonra yapılması planlanan 7 seferin iptal edildiği bildirildi. iptallerin sebebi hava şartları. iptal edilen seferler ve saatleri şöyle:

13:40 kadıköy-yenikapı-bursa deniz otobüsü

14:00 yalova / pendik ferry cat tipi hızlı feribot

14:00 pendik / yalova ferry cat tipi hızlı feribot

14:30 yalova / kartal deniz otobüsü

15:00 kadıköy-yenikapı-armutlutk-armutlu-bursa deniz otobüsü

18:30 bostancı - yenikapı - bandırma deniz otobüsü

18:40 kadıköy-yenikapı-bursa deniz otobüsü

ido, bostancı-kadıköy-yenikapı-bakırköy ve bostancı-kabataş hatlarının da geçici olarak iptal edildiğini açıkladı.

budo'nun iptal edilen seferleri

bursa deniz otobüsleri işletmesi (budo) de öğleden sonra şu seferlerin iptal olduğunu açıkladı:

15:00 bursa (mudanya) - istanbul (kabataş)

15:30 istanbul (kabataş) - bursa (mudanya) ve istanbul (kabataş) - armutlu (ihlas) seferleri

17:00 armutlu (ihlas) - bursa (mudanya)

17:15 bursa (mudanya) - istanbul (kabataş)

18:00 istanbul (kabataş) - bursa (mudanya) 

kaynak: dha, ido, budo, aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;