Futbol

Derbi nasıl sonuçlanır?

Galatasaray ve Fenerbahçe, şampiyonluk yarışından uzak bir derbiye çıkacak. Sıkıntılı bir dönemden geçen iki ekip için bu derbi yine sezonun en önemli maçlarından biri olarak oynanacak.

hürriyet gazetesi'nden uğur meleke'ye göre galatasaray'da bir 'ihanet şebekesi' var ve derbiyi onların tutumu etkileyecek: 

"fenerbahçe'nin avrupa için türkiye kupası rotası alternatifi de olduğuna göre kaybederse daha yıpranacak taraf elbette galatasaray. üstelik başakşehir maçı gösterdi ki galatasaray'da bir ihanet şebekesi var, mücadele etmeyerek-çaba göstermeyerek hoca yemeye alışmışlar, bir kez daha sahneliyorlar aynı filmi. fenerbahçe ise daha sakin, daha stabil, daha futbola odaklık muhtemelen. sarı kırmızı ihanet şebekesi, tudor2un biletini kesmeye odaklandıysa, onlar için maçlar da teferruat olabilir. başakşehir maçında olduğu gibi sahada yürürlerse 4. lig takımını bile yenemezler. tutkuyla oynarlarsa sneijder'ın selçuk'un büyük maç kazandırma alışkanlıkları var. fenerbahçe'de ise anahtar hep lens'te. gününde olup etki edemeyeceği maç yok gibi"

tanman: fenerbahçe derbisi, galatasaray'ın geleceğiyle alakalı çok önemli bir maç

galatasaray kulübünün eski yöneticilerinden ve efsane futbolcularından cüneyt tanman, olumsuz bir sonucun sarı-kırmızılı kulüpte çok şeyi değiştirebileceğini söyledi:

"fenerbahçe maçının kaybedilmesi yönetimdeki sıkıntıyı daha da yukarı taşır. yönetimin pişkinliği de var, çekilecek gibi gözükmüyor. çok hevesli olan muhalifler de yok. galatasaray'ın mali şartları muhaliflerin cesaretini kırıyor olabilir. normal şartlarda başka bir yönetim bu kadar başarısız olsaydı çoktan erken kongre toplanırdı. geçmişteki gibi olsa muhalifler mutlaka bu yönetimi bir seçime zorlardı. fenerbahçe derbisinin kaybedilmesi çok şeyi değiştirebilir. çok önemli değişimin başlangıcı olabilir. sportif olarak ciddi bir başarısızlık olacak. mali olarak da çok başarılı olmadığı gözüküyor. bu anlamda fenerbahçe maçı, galatasaray'ın geleceğiyle alakalı çok önemli."

tanman, "sahasında oynamasına rağmen 'galatasaray favori.' diyemiyoruz. açıkçası iki takım da iyi bir görüntü vermiyor. en azından fenerbahçe'nin defansif kurgusu ve rakibini oynatmama konusunda bir başarısı var. o açıdan galatasaray'ın sahasında olmasına rağmen şanslar eşit görünüyor. her türlü sonuç çıkabilir." diye konuştu.

derbide teknik direktör igor tudor'un tercihlerinin de çok önemli olacağını kaydeden tanman, "tudor gelir gelmez takım içindeki birçok oyuncuyla ilişkilerini bozdu. şimdi bazı oyuncularla ilgili düşüncelerinde geri adım atacak mı, sneijder ve podolski'yi yine kullanacak mı? bence kullanması gerekiyor. kadro tercihi çok önemli olacak. hakem kararları da aynı şekilde önemli olacak. erken gol bulsa bile galatasaray'ın 90 dakikayı sürüklemesi çok kolay değil, çünkü çok kırılgan." değerlendirmesinde bulundu.

sofuoğlu: derbinin zevvkli geçeceğini düşünmüyorum

fenerbahçe'nin eski futbolcularından, bir dönem teknik direktörlüğünü de yapan turhan sofuoğlu, derbinin zevkli geçeceğini düşünmediğini söyledi.

turhan sofuoğlu, ligde hem galatasaray'ın hem de fenerbahçe'nin şampiyonluk hedefinden koptuğunu belirterek, "moral ve motivasyonları düşük. ancak bu derbiler galatasaray ve fenerbahçe için çok önemlidir. bence iki takım için bu senenin en önemli maçı olacak." dedi.

derbide iki takımın da öncelikle kaybetmemek için sahaya çıkacağını ifade eden sofuoğlu, "derbide ortada bir maç geçer. zevkli bir karşılaşma olacağını düşünmüyorum. iki takım da önce yenilmemek için çabalayacak. çünkü tepkilerin artmasını istemeyeceklerdir. sonra dengeyi sağlayan kazanmak için fırsat arayacaktır." diye konuştu.

iki takım futbolcularının ligde son haftalarda ortaya koyduğu performansla ilgili olarak tecrübeli teknik adam, "bu sıralar, derbide ön plana çıkabilecek oyuncu her iki takımda da yok. fenerbahçe'de jeremain lens, galatasaray'da ise bruma dışında bu potansiyeli olan futbolcu görünmüyor." ifadesini kullandı.

kemal aslan: kazanan sezona moralli devam edecek

fenerbahçe'nin eski futbolcusu kemal aslan ise derbinin kaderini galatasaray teknik direktörü igor tudor'un sahaya süreceği kadronun belirleyeceğini dile getirdi.

iki takımın da sıkıntılı bir durumda bulunduğunu savunan aslan, "ikinciliğe sezonu kurtarmak olarak bakıyorlar. derbide galip gelen, moral motivasyonunu artıracak. kazanan sezona moralli devam edecek. maçın seyrini tudor'un çıkaracağı kadro belirleyecek." dedi.

derbinin gergin geçeceğini iddia eden kemal aslan, "fenerbahçe'nin oyun şablonu oturdu. galatasaray'ın ne oynayacağı önemli bir etken olacak. gergin bir derbi olacağını düşünüyorum. iki taraf da mutlaka kazanıp, taraftarlarına moral vermek isteyecek." şeklinde konuştu.

akcan: sneijder'siz derbi olmaz

fanatik gazetesi'nden serkan akcan ise "sneijder gülerse takım güler, selçuk güler, muslera güler. tudor’un bunu anlaması gerek çünkü kendisinin mutluluğu lig bitene kadar buna bağlı. ‘büyük maçlar büyük oyuncularla kazanılır’ klişesi bu sıralar tam da galatasaray-fenerbahçe derbisine uyarlanabilir" değerlendirmesinde bulundu. 

akcan'a göre hırvat hoca kağıt üzerinde nefis şablonlar çiziyor ama bunu galatasaray’ın mevcut oyuncu grubuyla sahaya yansıtmak kolay değil: "lens’in karşısına mutlaka iki engel koymak zorunda. 3-4-3’ün teorisinde ‘sol ön, sol iç ve stoper kademeyi alır’ görünür ama sahada pratiği çok zordur. galatasaray’ın en zayıf halkası stoperleriyken fenerbahçe’ye karşı 3’lü oynamak maça 1-0 yenik başlamak olur. başakşehir maçını izledikten sonra ülkede galatasaray’ın stoper sorunsalı üzerine cümle kurmayan fani kalmadı. haksız da sayılmazlar. ‘galatasaray’ın stoperi’ bir şablonu ifade eder, oyuncuyu içine koyarsınız ona göre şekil alır. ama galatasaray’da o şablona oturan stoper yok. semih bu takımda oynuyorsa florya’da geçirdiği yıllara dua etmeli"

kaynak: al jazeera, hürriyet, fanatik ve aa

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;