Eğitim

Dershanelere yeni yönetmelik

Dershanelerin Dönüşüm Süreci Toplantısı'nda sektör temsilcileriyle bir araya gelen Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, belirsizlikleri ortadan kaldıracak yeni yönetmeliğin gelecek hafta açıklanacağını duyurdu.

Konular: Türkiye

milli eğitim bakanı nabi avcı, yönetmelikte ve yönergelerde yapılacak değişikliklerle dönüşüm sürecine girmiş olan kurumlarla henüz girmemiş olanlar konusunda izlenecek yol haritasının belirlendiğini ve önümüzdeki hafta bakanlığın açıklama yapacağını söyledi.

yönetmelik hazır

nabi avcı, "önümüzdeki hafta içerisinde yayımlayacağımız yönetmelikle ikincil mevzuatta bununla ilgili yapılması gerekenler yapılmış olacak. anayasa mahkemesi kararının gerekçelerinden yapılanlar ve yapılması gerekenler net bir şekilde ortada. biz de o doğrultuda yönetmeliğimizi hazırladık" dedi.

anayasa mahkemesi'nin dershanelerin dönüşüm programı çerçevesinde yapılan işlemlerle ilgili gerekçeli kararını hatırlatan avcı, bu karar doğrultusunda ortaya çıkan veya çıkması muhtemel yasal boşluğun nasıl giderilebileceği konusunu sektör temsilcileriyle istişare ettiklerini söyledi.

toplantıdan çıkan sonuçların hafta sonunda da bakanlık olarak değerlendirileceğini söyleyen milli eğitim bakanı, “inşallah önümüzdeki hafta içerisinde yayımlayacağımız yönetmelikle velilerimizin, öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin, girişimcilerimizin, eğitimcilerimizin beklentilerini, taleplerini en uygun biçimde karşılamış olacağımızı ümit ediyorum” dedi.

‘belirsiz bir durum yok’

özel eğitim derneği (özder) genel başkanı ahmet akça, "konuyla ilgili olarak sektörün en büyük endişesi, belirsizliğin sürmesiydi. bu belirsizlik bugün en azından dernek başkanları olarak bizim zihnimizde gitti, belirsiz bir durum yok” dedi.

“bu süreçte dönüşüm kapsamına giren özellikle temel liseler ve dönüşüm okulları güçlenerek çıkmıştır” diyen akça, “yeni getirilen düzenlemelerle temel liselerin ve öğrencilerin ihtiyaç duyduğu ek ders kurslarının, vesairelerin okul sistemi içerisinde yasal bir zeminde çözülmesi sağlanacaktır" diye konuştu.

özel eğitim kurumları birliği derneği (özdebir) başkanı faruk köprülü de, bakanlığın düzenlemelerini ifade ettiğini ve kendilerinin de isteklerini ilettiklerini söyledi.

köprülü, “sanıyorum birkaç gün içerisinde bu isteklere göre bu düzenlemeler netleşecek ve önümüzdeki hafta yol haritası, öğrencilerimizi, kurumlarımızı belirsizlik içerisinden kurtulmasıyla ilgili çalışmaları sayın bakanımız açıklayacak" dedi.

özel öğretim kurumları birliği derneği (özkur-bir) yönetim kurulu başkanı hami koç ise toplantıdan mutlu bir şekilde ayrıldıklarını ifade ederek, güvenlerinin artığını, çalışmaların yerinde olduğunu, öğrencilerin ve velilerin endişe etmemesi gerektiğini ifade etti.

dershane bilmecesi

dershane dönüşüm sürecinde 3 bin 107 olan dershane sayısı hızla azalmıştı. 2 bin 260 dershane dönüşüm programına alınmıştı. 967 dershane ise özel okula dönüşümünü tamamlamıştı. anayasa mahkemesi’nin kararının ardından milli eğitim bakanı nabi avcı ise muhtemel alternatifleri olduğunu açıklamıştı. avcı, dershane tanımı yasadan çıktığı için ancak kurumların kurs, etüt eğitim merkezine dönüşebileceğini açıklamıştı.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;