Bilim-Teknoloji

Dev asteroit teğet geçti

Dünyanın yakınından dev bir asteroit daha geçti. Asteroidi takip eden teleskobun arızalanması yüzünden tarihi nitelikteki geçiş tam olarak gözlemlenemedi.

Konular: Bilim-Teknoloji

Haberin Öne Çıkanları

Yine bir asteroit tehdidi

Asteroid gözlemlenemedi

Dünyaya asteroit tehdidi

Dev asteroit teğet geçti
Dev asteroit teğet geçti [shutterstock]

saatte 43 bin kilometre hızla hareket eden 270 metre genişliğindeki asteroit, salı gecesi tsi 04.00'da dünyaya 2.6 milyon kilometre mesafeden geçti.

2000 em26 adlı asteroidi gözlemlemek için hazır tutulan kanarya adası'ndaki slooh uzay kamerası, geçiş esnasında yaşanan arıza nedeniyle net bir gözlem gerçekleştiremedi. robotik teleskobun yaptığı gözlem, mount teide gözlemevinin web sayfası ve twitter üzerinden canlı olarak yayımlandı.

su dolu dev bir kayadan oluşan asteorid 2000 em26'nın gökyüzünde kaybolması, soru işaretleri doğurdu. bazıları, asteroidin yörüngesinin yanlış tespit edildiğini öne sürerken, komplo teorisyenleri de farklı iddialar öne sürdü.

slooh teleskobunun teknik ve araştırma direktörü paul cox, 'tehlike içeren asteroidleri tespit etmeye devam ettiklerini' belirterek, "bu tür gök cisimleri bizi bulmadan biz onları bulmalıyız" dedi.

rusya'nın çelyabinsk kenti üzerinde 15 şubat 2013 günü patlayan meteor, 1200 kişinin yaralanmasına neden olmuştu. yaklaşık 20 metre çapındaki meteor, 70 bin kilometre hızla atmosfere girmiş ve 10 bin metre yükselikte patlamıştı.

rus yetkililer, soçi kış olimpiyatları'nın sonunda, madalya kazanan sporculara meteordan bir parça hediye etmeyi planlıyor.

kaynak: ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;