2014 Dünya Kupası

Dev maç İtalya'nın

Dünya Kupası’nda D Grubu ikinci maçında İtalya, İngiltere’yi 2-1 yendi. İtalya'nın gollerini Marchisio ve Balotelli attı. İngiltere'nin tek golü ise Sturridge'den geldi.

Konular: Spor, İtalya, İngiltere
Balotelli, 50'nci dakikada kafa vuruşuyla gol atarak maçın skorunu belirledi. [Fotoğraf: Reuters]

iki takımın da kontrollü başladığı maçta ilk gol 35’inci dakikada geldi. italya’nın köşe vuruşu organizasyonunda andrea pirlo, verratti’nin ceza sahası yayına doğru attığı pasın üzerinden atladı. geriden gelen claudio marchisio’nun köşeye attığı sert şuta ingiliz kaleci joe hart yetişemedi.

ingiltere bu gole iki dakika içinde cevap verdi. 37’nci dakikada raheem sterling'in pasıyla sol kanatta hareketlenen wayne rooney, topu ceza sahası içindeki daniel sturridge'e gönderdi. sturridge, topa ayağının içiyle dokunarak takımının beraberlik golünü attı.

45’inci dakikada italyan forvet balotelli, topu öne çıkan kaleci hart’ın üzerinden aşırttı. jagielka kaleye giden topu çizgiden çıkardı.

balotelli golü 50’nci dakikada buldu. sağ kanattan gelişen italya atağında topla buluşan antonio candreva, topu sol ayağına çekip arka direğe ortaladı. altıpas çizgisi üzerinde zıplayan mario balotelli’nin kafa vuruşunda top filelerle buluştu.

maçta başka gol olmayınca ingiltere, italya karşısında 2-1’lik skorla mağlup oldu.

iki takım euro 2012 çeyrek finalinde karşı karşıya gelmiş, italya penaltılarla yarı finale yükselen taraf olmuştu.

d grubu’nda uruguay’ı 3-1 mağlup eden kosta rika birinci sırada. bu maçla birlikte italya 2’nci sıraya, ingiltere ise 3’üncü sıraya yerleşti. uruguay ise averajla sonuncu.

italya d grubu’ndaki ikinci maçında cuma saat 19.00’da kosta rika ile karşılaşacak. uruguay’ın perşembe saat 22.00’deki rakibi ise ingiltere.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;